Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Reality show cu Mircea Badea

Până și ceasul cu curea aurită prins în perete, deasupra plasmei, a tăcut din limbă când l-a văzut pe Mircea Badea concentrându-se, în biroul său, înainte de emisiune. Cu ochii închiși, stând turcește și cu mâinile împreunate ciudat undeva deasupra capului, Badea pare un yoghin înainte de o bătaie cu pietre. De fapt, dacă strângem puțin cadrul și ne apropiem de urechea vedetei, putem observa un firicel negru. Camera coboară de-a lungul firicelului negru, care se strecoară prin gulerul cămășii, trece cu greu printre pectoralii lucrați la sală, face niște cute pe pătrățelele abdomenului și sfârșește în buzunar, înfipt în curul unui telefon Nokia de duzină. Da, Badea se concentrează, dar nu asupra propriei minți, cum am fi tentați să credem. Badea se concentrează asupra indicațiilor care i se dau pe mobil. Tace mult, înțelept, și, din când în când, mai aruncă demn câte un ”am înțeles, să trăiți!”.

Camera urcă din nou de-a lungul firicelului, trece iar de toate grupele de mușchi de pe trunchi și intră în ureche, cu tot cu microfon, pentru ca telespectatorul să poată auzi ce i se spune lui Badea. ”...așa, deci asta să zici de Udrea. Pe urmă treci la ăia de la Ministerul Agriculturii. Știi ce-au făcut, nu? De fapt de unde să știi, că tu nu citești ziarele... Deci ăia au chefuit pe banii contribuabililor, asta trebuie să ții tu minte. Au făcut un rahat de chef pe la nu-știu-care poiană. Vorbește și tu vreo două minute de ei, alătură-le câteva adjective de-ale tale, pe urmă zi ceva de Băsescu la final și treci la știrea următoare. Da, da, de data asta poți să alegi tu adjectivele. Da, mă, poți să le spui și ciumpalaci! Să nu zici tu că n-ai libertate de exprimare la televiziunea mogulului, hăhăhă! Bun, să nu uiți să zici cât de proști sunt ăia care au votat cu Băsescu și că ești scârbit de România, da? Și faci fățăul ăla al tău de om scârbit. Hai, te rog, încă puțin, că pe urmă, dacă avem noroc, poate vin ai noștri la putere și mai schimbi și tu rolul. Vom face campanie puternică – schimbarea la față a lui Mircea Badea. Un Mircea Badea mai pozitiv, mai zâmbitor și mai optimist. Un Mircea Badea căruia îi plac chestii. Ei? Ce zici? Ah, și, înainte să pleci acasă după emisiune, să treci să-mi aduci și mie un pachet de țigări și-un expresso mic, că mie mi-e lene să mă ridic de la birou. Da, două cubulețe, ca de obicei... Mersi, ești băiat fain!”

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: