Reangajat la primăria Cărbuneşti, după ce a fost dat afară

Fostul jurist al primăriei Târgu-Cărbuneşti, Paul Văduva, este implorat de autorităţi să se întoarcă în instituţie după ce a fost dat afară. În 2010, primăria Cărbuneşti, ca şi alte primării, a făcut disponibilizări, când s-a decis concedierea juristului. Acesta a fost înlocuit cu o altă persoană care nu face faţă solicitărilor.

Disponibilizările făcute după ureche le vin acum de hac primarilor. Cărbuneştiul nu este singura primărie în această situaţie. La Fărcăşeşti, unde sunt sute de persoane care solicită retrocedarea terenurilor, primăria a decis concedierea persoanei care se ocupa de cadastru.

Mazilu: Rechemăm fostul jurist

Revenind la Cărbuneşti, aceeaşi consilierii care au votat pentru concedierea juristului Paul Văduva au ridicat joi mâinile pentru reangajarea acestuia.

Paul Văduva, consilier juridic cu state vechi în primăria Târgu Cărbuneşti, a fost dat afară şi atribuţiile sale au fost preluate de Alin Văduţ, care abia face faţă legilor. „Acest jurist, Alin Vlăduţ, nu ştie nimic. Nu are habar de lege, aţi văzut că atunci când l-am întrebat de componenţa unei comisii nu a ştiut să răspundă. Dacă l-am întrebat de legea 215 nu a ştiut să răspundă. El nu ştie nimic”, susţine Ion Fugaru, consilier în cadrul primăriei Târgu Cărbuneşti.

Consilierii nu pot răspunde de ce acum un an au ales să dea afară o persoană competentă, dar au propus rechemarea lui Paul Văduva în câmpul muncii, pentru a le descurca iţele şi a da de cap problemelor.

Că este descoperit pe juridic o recunoaşte inclusiv primarul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Acesta are şi o scuză pentru consilierul pe probleme juridice Alin Vlăduţ. „Nu ţin pe nimeni în palme, dar cred că un singur jurist nu poate face faţă tuturor problemelor cu care se confruntă primăria Târgu Cărbuneşti. De aceea am considerat că este necesară angajarea celui de-al doilea jurist. În şedinţa de consiliu local s-a votat deja readucerea lui Paul Văduva pe postul pe care l-a deţinut în cadrul primăriei. Eu sper că cel târziu până pe data de 1 februarie să înceapă munca”, susţine Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: