Rechizitoriu: Habitu a căutat „imunitate“ de la PDL Gorj

Rechizitoriul întocmit de procurorii gorjeni arată că Doru Şerbam zis Habitu, ar fi încercat, ajutat de două persoane, să intre în PDL, cu riscul de a plăti sume mari, asigurându-şi astfel spatele. Tot în rechizitoriu se mai arată că Habitu a lucrat în voie, acum fiind dovedită complicitatea morală a unor lucrători de poliţie sau a unor magistraţi, a organelor de control fiscal. Mai mult decât atât, Doru Şerban ar fi vrut să devină membru al Partidului Democrat Liberal. Doru Şerban zis Habitu a ajuns miercuri în faţa magistraţilor de la Tribunalul Gorj cu cinci capete de acuzare. Acesta este cercetat pentru evaziune fiscală, şantaj, spălare de bani, lipsire de libertate în mod ilegal şi cămătărie.

În acelaşi rechizitoriu trimis de procurori magistraţilor de la Tribunalul Gorj se arată că Habitu a încercat să contacteze conducerea Filialei Gorj a Partidului Democrat Liberal, pentru a-şi asigura o iluzorie imunitate prin semnarea unei adeziuni la partid, fiind dispus să doneze o sumă de bani însemnată, dar a fost refuzat. „Domnul Doru Şerban nu a fost nicio scundă membru al Partidului Democrat Liberal. Noi avem o etică a partidului şi nu poate intra oricine în acest partid. Eu nu ştiu nimic de acest subiect şi cred că sunt doar vorbe. Este imposibil aşa ceva. Nu ştiu ca domnul Doru Şerban să fi venit vreodată la partid, iar de donaţie nici nu s-a pus vreodată problema. Nu este nimic adevărat. Nu este problema noastră ce zic anumite părţi din acest dosar”, a declarat Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal.

Lucra în voie

Procurorii Parchetului Judeţean au stabilit că Habitu trăia din practicarea jocurilor de noroc, precum şi din activitatea de cămătărie. Procurorii au ajuns la concluzia că deşi activităţile desfăşurate de acesta erau de notorietate publică, Habitu a beneficiat de complicitatea morală sau bunăvoinţa mai mult sau mai puţin dezinteresată a unor lucrători de poliţie sau magistraţi pentru că nu a fost cercetat sau tras la răspundere penală pentru faptele săvârşite. De asemenea, organele de control fiscal nu au înregistrat până acum modul de obţinere a veniturilor de către Doru Şerban şi dacă acesta a înregistrat şi şi-a achitat obligaţiile la stat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte activitate Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, care nu a sesizat organele de urmărire penală în ceea ce priveşte tranzacţiile în numerar mai mari decât limita de raportare sau situaţia transferurilor externe. Pe scurt, procurorii au stabilit că urmare a inactivităţii organelor judiciare Habitu şi-a desfăşurat în mod nestingherit activitatea de a da cu împrumut bani la care pretindea dobânzi oneroase.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: