RECONSTITUIRE: Două vieţi curmate pentru 2 plicuri cu etnobotanice

Fapte greu de imaginat au ieşit a iveală cu ocazia audierii celor patru tineri din Motru reţinuţi şi arestaţi preventiv pentru dubla crimă descoperită săptămâna trecută. Unul dintre suspecţi, un minor, a fost implicat în fapte la care nici un cunoscut al lui nu s-ar fi gândit că poate fi posibil aşa ceva, toţi cei patru acceptând să-şi recunoască grozăviile. Le-au povestit anchetatorilor tot ce s-a întâmplat şi pentru ce au curmat două vieţi, pe numele lor fiind emise mandate care îi vor ţine multă vreme în spatele gratiilor.

Claudiu Florin Mînea, Dragoş Ionescu şi Mihai Dorin Bălan sunt cei trei tineri cu vârstă de până în 22 de ani care l-au avut în anturajul lor şi pe Alexandru Bogdan Drăgoi, elevul de 17 ani pe care toată lumea îl ştia de copil cuminte. Nici cei trei nu ieşiseră în evidenţă până acum prin cine ştie ce scandaluri sau certuri, prietenii lor care au asistat de la distanţă reconstituirea faptelor făcută de anchetatori declarându-se şocaţi de implicarea acestora în astfel de fapte extrem de grave. „Veneau aici la bunicii lor în sat, vorbeam cu ei, ne salutam, îi ştiam, dar niciodată nu ne-am gândit că ar fi putut face aşa ceva şi pentru ce, pentru droguri din câte am înţeles. E de necrezut”, a spus unul dintre prietenii suspecţilor. Când procurorul i-a întrebat pe suspecţi de unde au luat cele două plicuri cu etnobotanice, iar unul dintre ei a spus că din buzunarul unei geci şi de sub preşul din faţă dreapta al maşinii, nimeni nu a mai comentat nimic, lucrurile fiind prea evidente.

Orele dinaintea crimelor

Anchetatorii au refăcut vineri ultimele ore din viaţa celor două victime din acest dosar. Ion Ulăreanu, de 28 de ani, din Filiaşi, căsătorit şi cu un copil minor, a venit la Motru împreună cu Ileana Gabriela Dumitrana, o tânără de 19 ani din Turceni, pe care o cunoscuse de câteva zile şi cu care încerca să se „combine”. La câteva sute de metri de Primărie, Ulăreanu s-a întâlnit cu tânărul de 17 ani şi i-a spus că are „marfa” cerută de el şi amicii săi. Cumpărătorii nu aveau însă nici un leu în buzunar, dar vroiau să se distreze gratis, dacă asta se poate numi distracţie. În anturajul lor erau şi câteva fete, una dintre ele fiind fosta elevă din oraş care în urmă cu câţiva a apărut într-un filmuleţ interzis minorilor, ea având calitatea de martor în dosar, deşi prin Motru cei care o cunosc „ştiau” altceva.

Drăgoi l-a convins pe Ulăreanu că trebuie să se întâlnească la marginea oraşului pentru a face tranzacţia, la podul de la Râpa, un loc retras, dealerul de etnobotanice fiind aşteptat de ceilalţi indivizi inculpaţi în acest dosar. Aceştia comandaseră droguri de 20 de milioane de lei, dar nu aveau nici un sfanţ în buzunar, aşa că, după cum au mărturisit la reconstituire, au decis să îi suprime viaţa lui Ulăreanu. L-au lovit cu nişte chei metalice în cap, după care pe fata care îl însoţea au strangulat-o. Ambele cadavre au fost scoase apoi din maşină, dezbrăcate pe marginea şoselei şi repuse în maşină. Fata a fost aruncată în portbagaj, iar proprietarul autoturismului pe bancheta din spate. Hainele le-au fost puse într-o pungă şi aruncate într-o fântână, iar arma crimei, cheile metalice, au fost duse de Mînea pe un teren virat de la fosta mină Boca, din Samarineşti. El ştia locaţia pentru că era agent de pază aici şi era convins că nimeni nu-i va da de urmă.

Ciorapii, pe post de mănuşi

De la podul Râpei, maşina cu numere de Bulgaria cu care Ulăreanu venise de la Filiaşi a fost dusă pe un drum plin de gropi, aproape necirculat nici de localnici, către lacurile de la Meriş, în Mehedinţi. Cam trei kilometri sunt de mers de la Motru până acolo, suspecţii având iniţial intenţia de a arunca maşina în apă cu cadavre cu tot. Autoturismul a fost împins de pe o râpă către lac, dar s-a împotmolit într-un mal de pământ şi, ca urmare, indivizii au luat decizia de a şterge orice urmă care i-ar fi incriminat, mai ales că în tot acest timp au purtat ciorapii din picioare pe post de mănuşi. Au dat foc autoturismului, arătându-le anchetatorilor cum au pus focul şi cum au procedat, după care au plecat la casele lor. A doua zi s-au făcut şi ei că află de macabra descoperire a localnicilor din Meriş, dar în nici 48 de ore toţi erau în sediul Poliţiei Motru la audieri. Un caz extrem de complicat avea să fie rezolvat de poliţiştii gorjeni mai repede decât s-ar fi putut aştepta oricine.

MANDATE

Cei patru suspecţi au primit de la Tribunalul Gorj mandate de arestare preventivă, trei dintre ei având mandate de 29 de zile, elevul de 17 ani primind mandat de 19 zile, cu posibilitatea prelungirii ulterioare. Faptele de care sunt acuzaţi sunt extrem de grave şi le pot aduce puşcărie pe viaţă. Omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de cadavre, pentru că au dat foc la cele două trupuri.

REACŢII

Mai rămâne de menţionat doar că localnicii erau de părere că traficantul de droguri din Filiaşi „a primit ce-a căutat” pentru că vindea moarte, toată lumea regretând-o pe tânăra din Turceni care a picat nevinovată în această răfuială cu iz mafiot.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: