Record de căsătorii la Poarta Sărutului

Într-un an care-l include pe „norocosul” 13 în denumirea sa, nu mai puţin de 26 de cupluri, adică dublul lui 13, au decis să îşi unească destinele într-un loc deja faimos pentru moştenirea lăsată aici de Brâncuşi. Zeci de „DA”-uri s-au auzit la Poarta Sărutului la cumpăna dintre ani, în ciuda frigului pătrunzător nimeni neplângându-se de gerul de afară.

Sute de oameni s-au strâns aici imediat după miezul nopţii, pentru prima dată fiind prezente şi cupluri din mai multe oraşe ale ţării, nu doar din Târgu Jiu.

Dan Bălan a venit tocmai din Arad aici, după ce a citit pe internet că primarul oraşului oficiază şi anul acesta astfel de ceremonii. El şi iubita sa nu au stat prea mult pe gânduri şi imediat şi-au făcut actele. „Am găsit pe net informaţiile care ne trebuiau, am venit aici, ne-am programat şi iată-ne împreună”, a spus mirele, el şi aleasa inimii sale neavând parte şi de o petrecere propriu-zisă pentru că prin Târgu Jiu nu ştia pe nimeni. „O să avem o mică petrecere, să-i zicem aşa, eu cu soţul, cu sora şi cumnatul. În rest nu avem musafiri pentru că ne trebuia măcar un autocar ca să-i aducem de la Arad până aici. Va urma aşa ceva când vom ajunge acasă”, a spus Maria Anghel, mireasa venită tocmai din vestul ţării.

Printre cei care s-au căsătorit s-a numărat şi George Merfu, fiul şefului de la Inspecţia în Construcţii. Stabilit la Bucureşti de ani de zile, mirele a spus că, la fel ca şi alţi gorjeni plecaţi în capitală, nu şi-a uitat meleagurile natale, mai ales că şi iubitei sale i-a surâs ideea de a se căsători la Poarta Sărutului. „Sunt plecat de 14 ani din oraş, dar încă mă ţin de Târgu Jiu. Am considerat că e un moment unic să ne unim destinele şi am zis că nu trebuie să ratăm un astfel de moment”, a spus mirele.

Cununii la minus 6 grade Celsius

Temperaturile scăzute de afară le-au împiedicat pe mirese să-şi etaleze cine ştie ce ţinute mai speciale. La minus şase grade Celsius proaspetele doamne au venit îmbrăcate cu haine cât mai groase, recunoscând că mai au de aşteptat pentru a purta şi o rochie de mireasă. „Rochia de mireasă o purtăm mai încolo, acum , aici, nu e momentul pentru că e foarte frig. Va veni şi vremea ei”, a spus Dana Cornoiu, mireasa lui Aurel Colceag, un fotograf din Târgu Jiu care de ani de zile a fotografiat o grămadă de miri din oraş, acum venindu-i şi lui rândul să-şi pună pirostiile pe cap.

Frigul l-a înfruntat şi primarul Florin Cârciumaru, care, după ce a participat la Revelionul Solidarităţii, la focul de artificii din centrul oraşului şi la oficierea căsătoriilor, numai de o petrecere în sensul strict al cuvântului nu poate spune că a avut parte la cumpăna dintre ani. „Nu contează frigul, oboseala, pentru că în fiecare an am făcut şi fac cu mare plăcere aceste lucruri. Pentru noi, pentru târgujieni e îmbucurător că vin şi tineri din afara judeţului pentru a se căsători aici”, a menţionat edilul oraşului.

TAXĂ

Tinerii care s-au căsătorit de Revelion au achitat la Primărie o taxă de 400 de lei, în schimbul banilor ei primind nu doar actele de stare civilă, ci şi un tort, şampanie şi flori cu care să marcheze pasul important făcut în viaţa lor.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: