Reducerea paturilor duce la pierderea „unui spital şi jumătate“

Un nou ordin al Ministrului Sănătăţii apărut ieri a pus pe jar autorităţile locale dar şi conducerea spitalului din Târgu Jiu. Potrivit ordinului ministrului, numărul de paturi pentru care va plăti Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj se va reduce de la 2.329 la 1.980 de paturi. Aşadar, nu mai puţin de 349 de paturi din cadrul spitalelor din Gorj vor rămâne fără finanţare.

Reducerea a 349 de paturi din unităţile medicale din Gorj este echivalentă cu pierderea unui spital de talia celui de la Târgu Cărbuneşti plus jumătate din alt spital. Mai mult, potrivit lui Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj. „După beleaua cu comasările, a apărut un alt ordin care reduce numărul de paturi la 1.930 aşadar 349 de paturi din judeţ nu vor mai primi finanţate de la Casa de Asigurări de Sănătate. Acest lucru va genera un haos total în unităţile spitaliceşti pentru că nici un spital din Gorj nu va dori să reducă numărul de paturi”, a declarat Valentin Popa.

Până acum Casa de Asigurări de Sănătate Gorj nu a primit nici o notificare în acest sens însă potrivit directorului Gheorghe Cocină, managerii spitalelor împreună cu DSP Gorj vor fi cei care vor stabili câte paturi vor fi reduse în fiecare spital. „Atunci când se calculează bugetul fiecărui spital se ţine cont mai ales de numărul de paturi. Prin reducerea numărului de paturi automat spitalele vor primi mai puţini bani iar dacă nu vor să reducă vor suporta ei cheltuielile cu paturile respective”, a declarat Gheorghe Cocină. La ora actuală spitalul din Sadu are 128 de paturi, Târgu Cărbuneşti are 323, Motru are 206, Novaci are 133, Rovinari are 121, Turceni are 183, Dobriţa are 226 în timp ce Spitalul din Târgu Jiu are 1.009 paturi.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: