Reduceri pentru gorjenii care fac rezervări pentru porcii de Crăciun

Crescătorii de animale din Gorj au invadat site-urile publicitare de pe Internet cu  anunţurile de genul: “Vând porci de Crăciun, crescuţi ecologic”. Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, oamenii vin cu oferte specifice agenţilor de turism, conform cărora cei care îşi cumpără încă de pe acum bilete pentru vara 2014 plătesc un preţ redus. În cazul fermierilor oferta “early booking” constă în rezervarea unui porc, plata unui avans, proprietarii promiţând în schimb că îl vor mai îngrăşa până la Crăciun. Pentru a fi cât mai convingători, gorjenii fac poze porcilor din ogradă şi le postează pe Internet. Ba mai mult, îi asigură pe cumpărători de faptul că asigură sacrificarea şi tranşarea porcilor.

Tot mai mulţi gorjeni folosesc internetul pentru a-şi comercializa animalele. Deşi mai este mai bine de o lună până la Crăciun, în ultimele două săptămâni, site-urile publicitare sunt invadate de anunţuri de genul: „Vând porci la preţ atractiv”. Şi dacă până în acest an, proprietarii se rezumau să spună doar că  porcii sunt crescuţi în gospodărie cu porumb şi tărâţe, mai nou gorjenii vin cu oferte „early booking” specifice agenţiilor de turism. Astfel, oferă discounturi ingenioase. Pentru clienţii care îşi cumpără din timp porcul pentru Crăciun, proprietarii asigură sacrificarea şi tranşarea porcului. Ba mai mult, promit că îl vor ţine pe mâncarea lor până când cumpărătorul va dori să-l sacrifice. „Vând porci crescuţi ecologic, cu greutatea între 120-200 de kilograme. Îl puteţi rezerva de acum, iar noi îl ţinem până la Crăciun. Pentru mai multe informaţii contactaţi-mă telefonic”, aşa sună anunţul unui crescător de animale din Băleşti. Cu o simplă comandă pe Internet, în mai puţin de o săptămână, acesta a reuşit să vândă patru din cei şase porci pe care îi avea în gospodărie. „E prima dată când vând porci de pe Internet, iar treaba merge foarte bine. Până acum, în fiecare an mergeam cu porcii în târguri. Plăteam maşină pentru transport, plăteam taxe la intrare şi nu-i vindeam din prima. Îi plimbam prin câteva târguri, iar cheltuielile erau mari. M-a învăţat băiatul meu să postez pe Internet. E mult mai uşor aşa. Stau acasă la căldură, iar clienţii mă caută. Acum vindem porcii cu 10 lei/kilogram în viu, dar în preajma Crăciunului preţul ajunge şi la 13 lei/kg”, a declarat gospodarul.

Chiar şi pentru cei care au renunţat la a-şi vinde marfa prin târguri, concurenţa apare şi pe Internet. „Vând porci din rasele Duroc, Pietrain şi Mangaliţa. Asigurăm sacrificarea şi tranşarea pentru porci de carne în cadrul fermei în prezenţa cumpărătorului”, promite un târgujian tot prin intermediul Internetului.

Porcii vietnamezi fac concurenţă celor autohtoni

Deşi pare greu de crezut, porcul românesc are un adversar tot mai puternic: godacul negricios din Vietnam. Pe lângă sutele de anunţuri care împânzesc satele, vânzătorii au apelat şi la paginile de internet. Mai întâi, negricioşii asiatici sunt pozaţi chiar la uşa cocinii, după care se concepe strategia de marketing. În anunţurile postate în spaţiul virtual, vânzătorii descriu astfel porcul vietnamez: carnea seamănă cu cea de curcan, este mai slabă decât a godacului românesc, deschisă la culoare, cu un gust uşor diferit. Alţii insistă pe faptul că este porcul fără colesterol, aşa cum mai este denumit în restaurantele internaţionale. „Vând porci vietnamezi RASĂ PURĂ adusă din Austria pentru sacrificat, carne fără colesterol, crescuţi în gospodărie proprie cu fân, lucernă, iarbă, legume, fructe şi cereale (huruială), fără furaje concentrate, cu greutatea de 45 de kilograme. Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă şi mai digerabilă, preparându-se mult mai uşor, deoarece sunt ierbivori“, aşa sună unul dintre anunţurile de pe Internet. Pentru a fi cât mai convingător un gorjean din Turceni a post pe site-urile publicitare mai multe fotografii cu porci vietnamezi, pentru un purcel la şase săptămâni preţul fiind cuprins între 200-250 de lei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: