Referendum pentru demiterea primarului din Prigoria

Peste o mie de localnici din comuna Prigoria au semnat pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Emil Răgman. Listele cu semnături au fost depuse încă de acum o lună la Prefectura Gorj, dar şeful acestei instituţii refuză să dea curs solicitării oamenilor.

Localnicii din Prigoria vor referendum pentru că nu mai suportă bătaia de joc a primarului Emi Răgman. Cu ajutorul consilierului local Valeriu Cotojman au fost strânse peste 1000 de semnături pentru schimbarea primarului, tabelul fiind depus la Prefectura Gorj. Răspunsul a fost unul aşteptat, dacă avem în vedere că prefectul Ion Florescu a fost coleg de partid cu Răgman. Prefectul refuză să ia în calcul solicitarea a peste o mie de oameni pe motiv că aceştia nu ar fi ştiut ce semnează. Localnicii spun că nu înţeleg de unde această interpretare, având în vedere că pe fiecare filă cu semnături scrie clar că acestea au fost strânse pentru organizarea  referendumului de schimbare din funcţie a primarului.

„Nu mai suportăm bătaia de joc a primarului“

Localnicii din Prigoria spun cu lacrimi în ochi că nu mai suportă bătaia de joc a primarului. “M-am rugat de el să îmi dea pădurea, dar refuză, deşi am toate actele în regulă. Asta e bătaie de joc“, spune cu ochii înlăcrimaţi o localnică. Femeia este dispusă să plece chiar la Bucureşti în speranţa că o va băga cineva în seamă. În aceeaşi situaţie disperată sunt şi alţi zeci de cetăţeni, care au ţinut să îşi spună păsul în faţa camerelor de luat vederi.

Consilierul local Valeriu Cotojman, iniţiatorul acţiunii de strângere de semnături, spune că nu mai ştie ce să facă pentru ca primarul să nu mai conducă primăria după ureche. “Am strâns semnăturile pentru că oamenii au venit la mine şi au spus că nu îl mai vor primar pe Emil Răgman. Atunci am hotărât să fac acest tabel în care am specificat clar pentru ce semnează oamenii. Cu toate acestea am primit răspuns de la prefectură că localnicii au semnat în necunoştinţă de cauză. Lucru total eronat“, spune consilierul local Valeriu Cotojman. 

Localnicii confirmă faptul că au semnat pentru schimbarea primarului. “Vrem un primar mai bun care să ţină cont şi de probleme noastre ale localnicilor, pentru că până la urmă noi l-am ales,“ spun aceştia.

Răgman crede că i se caută nod în papură

De o proastă colaborare cu primarul se plânge şi viceprimarul Angel Costoiu si consilierii locali care nu fac parte din PSD. Viceprimarul Comunei Prigoria, Angel Costoiu, spune că încearcă să colaboreze cât mai bine cu Emil Răgman, dar nu reuşeşte. Deşi ar trebui să aibă acces la toate documentele, viceprimarul nu are acest privilegiu. Şi consilierii locali au făcut zeci de cereri prin care să le fie prezentate informaţii publice la care ar trebui să aibă acces fiecare cetăţean, dar fără niciun efect. Aşa cum era de aşteptat, primarul Emil Răgman spune că i se caută nod in papură. “Nimic nu este adevărat din acuzaţiile care mi se aduc”, a declarat Răgman.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: