Referendumul strică planurile de vacanță ale primarilor gorjeni

Referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu nu este tocmai pe placul primarilor din Gorj. După ce au muncit luni la rând pentru organizarea alegerilor locale și se gândeau acum la un meritat concediu de odihnă, acțiunile USL vin să le strice planurile de vacanță. Primarul Florinel Țuilă de la Cătunele are concediu programat exact în perioada în care va fi organizat referendumul declarând că politicienii ar trebui să se preocupe de prosperitate și nu de suspendarea lui Băsescu. Între timp, subprefectul Sorin Arjoca explică ce presupune organizarea unui referendum.

 

USL intenționează să programeze referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu pentru data de 29 iulie. Cert este că useliștii de la Gorj nu sunt tocmai convinși că suspendarea lui Băsescu este soluția rezolvării problemelor economice cu care se confruntă țara. Un alt motiv ar fi acela că referendumul nu este programat la cea mai potrivită dată, dând peste cap concediile primarilor gorjeni. ”Pe 29 iulie era a doua mea zi de concediu. Acum îmi strică și concediul după ce că nu îmi iau decât șapte zile pe an. Așa îmi programez în fiecare an pentru că atunci sunt și zilele comunei. Și nici măcar nu văd o soluție în a-l schimba pe Băsescu. România nu mare are nicio șansă de salvare. În loc să ne ocupăm să vadă oamenii prosperitate noi organizăm alegeri”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Subprefectul județului Gorj, Sorin Arjoca, a explicat ieri ce înseamnă organizarea unui referendum pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. ”În măsura în care se va ajunge la suspendarea președintelui și stabilirea datei referendumului începe mobilizarea. Procedura este mult simplificată față de alegerile locale sau generale și presupune un singur buletin de vot ce va fi tipărit la Monitorul Oficial pe întreaga țară, ștampilele la fel, o singură circumscripție electorală cu secții de votare în întreg județul. În schimb, problemele de organizare și responsabilitatea rămân aceleași”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: