A susţinut evaluarea naţională după gratii şi vrea să facă şi liceul

A susţinut evaluarea naţională în spatele gratiilor. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani din Slatina încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum de droguri. Dacă în urmă cu mulţi ani a abandonat şcoala pentru a-şi urma tatăl în străinătate şi a făcut greşeli care l-au trimis în puşcărie, acum vrea să-şi refacă viaţa. Un prim pas a fost examenul de evaluare naţională. Dacă promovează acest examen, poate la anul, când se va elibera va merge la liceu. În situaţia lui mai sunt încă trei deţinuţi care au susţinut anul acest evaluare naţională după gratii.

Florin Pârvu are 24 de ani şi a abandonat şcoala pentru că a plecat cu tatăl lui în străinătate. Într-un moment de rătăcire a luat-o pe căi greşite şi a început că consume şi să distribuie droguri. A fost prins de poliţie şi a ajuns după gratii. Pentru că nu şi-a terminat studiile, în puşcărie a început să înveţe să recupereze. Anul acesta a susţinut evaluarea naţională. „Am renunţat la şcoală pentru că am plecat în străinătate la tatăl meu. Am ajuns în puşcărie pentru trafic de droguri şi aici mi-am reluat studiile. M-am apucat să învăţ de un an şi am susţinut examenul acum. Am învăţat foarte multe lucruri de la profesorii din închisoare şi m-am pregătit mult. La matematică a fost un pic mai greu, dar la limba română a fost mai simplu. Am avut de analizat o propoziţie, câteva exerciţii şi să facem o compunere despre un coleg. Am vorbit de un coleg fictiv şi am respectat tot ce mi se cerea”, a povestit Florin.

Dacă va promova acest examen se gândeşte să se înscrie la liceu, dar anul viitor atunci când va părăsi Penitenciarul Târgu-Jiu. „Sper să promovez acest examen. Aş vrea să merg şi la liceu. Nu ştiu dacă se va întâmpla acest lucru cât voi mai sta după gratii, dar la anul mă voi elibera şi atunci cred că mă înscriu la liceu”.

EXAMEN

În acest an Florin Pârvu şi alţi trei deţinuţi au susţinut evaluarea naţională în penitenciar. „Patru persoane private de libertate s-au înscris la evaluarea naţională. Dacă vor să urmeze cursurile liceale trebui să se transfere la un alt penitenciar pentru că aici nu se fac astfel de ore”, a declarat Raluca Niţoiu

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: