Registrator medical, meserie căutată la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu va scoate la concurs 15 posturi de registrator medical. Reprezentanții spitalului au precizat ieri că în prezent se lucrează la documentația privind scoaterea la concurs și că în cel mult o lună se va fixa data examenului. Totodată, conducerea spitalului a fixat și cerințele impuse din punct de vedere legal pentru ocuparea acestor funcții, dat fiind faptul că este vorba de funcții noi în cadrul spitalului.

Gorjenii trebuie să știe că pentru a ocupa un post de registrator medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au nevoie, în primul rând, de o calificare ca operator calculator. Conducerea spitalului a precizat că nu li se va impune candidaților să aibă studii medicale. ”Principala condiție este să știe să lucreze pe calculator, să aibă un curs de operator calculator pentru că ei asta vor face, vor introduce date în calculator. Personalul va face parte din cadrul Serviciului Statistică și Informare din cadrul spitalului și va fi distribuit pe secții pentru a introduce documentele medicale în calculator. În acest fel dorim să ușurăm munca medicilor și a asistenților medicali. Cât privește pregătirea profesională, nu este nevoie să aibă cunoştinţe medicale, trebuie să aibă studii medii”, a spus Cătălin Vienescu, șef Serviciu Personal din cadrul SJU Târgu Jiu.

Cele 15 posturi de registrator medical vor fi scoase la concurs toate odată, anunță conducerea spitalului, care este preocupată în aceste zile de localizarea spațiului unde se va desfășura concursul. ”În acest moment așteptăm aprobarea Consiliului Județean pentru aceste posturi și imediat după aceea se vor scoate la concurs. Trebuie să vedem unde se va desfășura concursul pentru că ne așteptăm la un număr foarte mare de candidați, având în vedere cerințele. Noi avem registratori în spital, dar strict pe compartimentul de statistică. Cei noi vor fi distribuiți efectiv pe secții”, a spus Vasile Stănculele, purtătorul de cuvânt al spitalului. În ceea ce privește salariul pe care îl vor primi cei care vor ocupa cele 15 posturi de registrator medical, acesta este minimul pe economie la care se adaugă sporuri în funcție de vechime, au precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: