Renaşte Tabăra de Sculptură “Brâncuşiana”

Tabăra de Sculptură “Brâncuşiana” a renăscut după aproape doi ani de absenţă. Pentru ca evenimentul să aibă loc a fost necesară intervenţia sponsorilor, o societate cunoscută în România suportând mai mult de jumătate din valoarea cheltuielilor.

Tabără de Sculptură “Brâncuşiana” va avea loc, la Târgu Jiu,  în perioada 19 august- 9 septembrie. După aproape doi ani de absenţă, s-au găsit fonduri pentru organizarea evenimentului. Cheltuielile au fost estimate la 70.000 lei, dintre care 30.000 lei sunt suportaţi de către municipalitate, iar 40.000 lei de către un sponsor. La Tabăra de Sculptură vor participa: Grigorie Minea (Bucureşti), Mihai Balko (Bucureşti), Eugen Barzu (Timişoara), Neculai Băndărău (Bucureşti), Liviu Russu (Bucureşti), Paul Popescu (Târgu Jiu) şi Valentin Duicu (Târgu Jiu). Fiecare sculptor va primi câte 1000 de euro. “Deschiderea oficială a Taberei va avea loc pe data de 19 august ora 12.00, la atelierele artiştilor plastici din zona Debarcader unde au fost deja amplasate blocurile de marmură. Operele vor fi lucrate din marmură şi vor fi dezvelite în data de 9 septembrie. Vom încerca să amenajăm un spaţiu special în care să fie expuse operele realizate pe parcursul celor trei săptămâni de lucru”, a declarat Ovidiu Popescu, directorul Centrului “Brâncuşi”.

INEDIT

La finele Taberei de Sculptură va fi lansată o expoziţie de ulei pe pânză şi de lucrări executate cu ajutorul tehnicii Dual View. “Expoziţia va fi adusă la Muzeul Judeţean din Târgu Jiu de către Tonitza Art Grup din Suceava şi cuprinde lucrări deosebite realizate de două artiste cunoscute în atât în ţară cât şi în străinătate. Este vorba despre Ana- Maria Ovadiuc şi Cristina Lauric”, a mai precizat Ovidiu Popescu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: