Renunţă la case şi terenuri pentru slujbe în minerit

În ultimii ani, s-a tot discutat de strămutarea satelor Runcurelu și Croici din comuna Mătăsari în comuna Telești, însă acest lucru este mai aproape ca niciodată de a se întâmpla. Cel mai probabil în luna septembrie se va trece la strămutarea propriu-zisă a cimitirului, iar apoi se vor construi locuințele.

Încă de anul trecut, localnicii din Runcurelu așteaptă să vină cineva din cadrul gigantului energetic să negocieze cu ei plecarea din locul unde au trăit o viață și unde au o locuință și o gospodărie. Deși le este greu să plece din acest sat, nu au alternativă pentru că localitatea va dispărea de pe hartă, iar în locul ei se vor dezvolta carierele din zonă. Sătenii din Runcurelu ar trebuie să fie strămutați în comuna Telești, însă mulți dintre ei au renunțat la ideea de a li se construi o casă de către Complexul Energetic Oltenia și vor să fie despăgubiți în bani.

Fie că vor casă sau bani, toți doresc și angajare în cadrul CEO.  „Se poartă negocieri cu sătenii din satul Runcurelu. Mulți au renunțat la ideea de a le fi construită o casă și vor să fie despăgubiți în bani. Dacă inițial strămutarea trebuia să se facă pe aproximativ 60 de hectare de teren în comuna Telești, acum este nevoie numai de 20 de hectare de teren. Pe această suprafață va fi prins și cimitirul și biserica din Croici. Cel mai probabil din luna septembrie se va începe cu strămutarea cimitirului și până atunci o să clarificăm și situația cu cetățenii”, a spus Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: