Reorganizarea TESA începe de la Divizia Minieră

Reorganizarea personalului TESA din Complexul Energetic Oltenia va începe de la Divizia Minieră. Directorul general al companiei a dat de înţeles că s-a renunţat la reorganizarea „bruscă“, alegându-se una cu „paşi mărunţi“.

Campaniile electorale din acest an duc la reexaminarea situaţiei TESA din CE Oltenia de către conducere. Dacă iniţial tot personalul TESA, din minerit şi energie, trebuia să fie repartizat în aparatul central al companiei sau în producţie, acum doar partea de minerit va fi redistribuită.

Directorul Laurenţiu Ciurel spune că reorganizarea se va face iniţial doar la Divizia Minieră şi apoi la complexuri. Directorul CE Oltenia a mai menţionat că săptămâna aceasta va fi aprobată, în Directorat, noua organigramă. „Este în linie dreaptă în sensul că săptămâna aceasta va fi organigrama gata. O vom aproba în Directorat şi apoi în Consiliul de Supraveghere. Va fi o modificare făcută în paşi, nu va fi brusc pentru că nu vrem să perturbăm activitatea. Va fi în paşi mărunţi. Se va începe cu Divizia Minieră, departamentul Comercial, după care celelalte. Sperăm ca până la sfârşitul lunii martie totul să fie implementat“, a declarat Laurenţiu Ciurel. Directorul a mai spus că nu se pune problema pierderii locului de muncă. „Nu e vorba de pierdere de loc de muncă, încercăm să redirecţionăm spre producţie o parte din TESA neproductivă“, a declarat Ciurel presei.

Ca întotdeauna, toate restructurările încep cu partea de minerit. La Divizia Minieră sunt cei mai mulţi angajaţi, 12.841 de persoane. În plus, din totalul de 2.354 de salariaţi TESA, un număr de 1.331 sunt la carierele din cele trei judeţe, Gorj, Mehedinţi şi Vîlcea.

ZVONURI

Sursele din CE Oltenia spun că cei mai mulţi salariaţi TESA vor ajunge la Mentenanţă Rovinari. Unii spun că acest serviciu va fi externalizat, iar oamenii ar rămâne fără loc de muncă. Alţii că va prelua o mare parte din contractele onorate de prestatori precum Grimex şi UMR, dar şi aşa ar rămâne oameni fără slujbe. Cei de la prestatori.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: