Restructurări la Hidroserv, dispar filialele

Administratorul judiciar al Hidroelectrica anunţă reduceri de costuri şi la Hidroserv, societate de prestări servicii care aparţine companiei de stat. Cele opt filiale vor fi restructurate şi va rămâne o singură societate. Remus Borza susţine că „Cele 8 Hidroservuri sunt un fel de căpuşi… cu o gură foarte mare”.

Cele 8 filiale Hidroserv vor trece printr-o restructurare din care va rezulta o entitate unică, acesta urmând să revină administrativ Hidroelectrica, a declarat vineri Remus Borza, reprezentatul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica. ”Încercăm să promovăm o Hotărâre de Guvern prin care să fuzionăm cele 8 Hidroserv-uri, care sunt centre de cost pentru Hidroelectrica, chit că Hidroelectrica este unic acţionar. Până la 1 octombrie toate cele 8 Hidroserv-uri operau cu cheltuieli de secţie şi de regie de 120%. Sunt un fel de căpuşi. Chiar dacă sunt ale noastre, sunt un fel de copii supradimensionaţi cu o gură foarte mare. Noi vrem să îi păstrăm tot ai noştri, pentru că au plecat de la noi în 2002. Prin această restructurare a Hidroserv-urilor într-o unică entitate, evident că vom fi mult mai eficienţi în costuri”, a spus Remus Borza.

Copy-paste de 12 milioane de euro

Borza a declarat că noua entitate va fi o societate care prestează aceleaşi servicii şi îşi va dezvolta două departamente noi: departamentul de construcţii hidrotehnice, precum şi departamentul de proiectare, studii de fezabilitate şi prefezabilitate. ”De ce să dăm în fiecare an la unii 12 milioane de euro? La unii care de 20 de ani ne dau doar copy-paste, pentru că au rămas din punct de vedere al soluţiilor tehnice şi de proiectare la nivelul anilor 60/70. Vom dezvolta principala funcţie a acestor Hidroserv-uri, aceea de a asigura lucrările de mentenanţă şi de retehnologizare. Dar una e să o faci cu 8 societăţi mici la nivel zonal şi alta este să o faci cu o societate de 2.000 de salariaţi şi cu utilaje performante”, a explicat Remus Borza.

De asemenea, el a menţionat că, de la 1 ianuarie, toate lucrările de revizii şi mentenanţă ale Hidroelectrica se vor oferi prin licitaţii, nu prin încredinţare directă, decizie adusă la cunoştinţa tuturor directorilor de Hidroserv-uri.

TERMEN

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica la 31 decembrie 2012 este un deziderat, puţin probabil de realizat, un termen mult mai realist fiind primele trei luni din anul viitor, a declarat vineri Remus Borza, reprezentatul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, declara sâmbăta trecută că Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă până la sfârşitul lui noiembrie.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: