Reţinuţi 24 de ore pentru braconaj

După câteva ore de căutări, poliţiştii gorjeni au identificat 3 bărbaţi suspectaţi că se aflau la braconaj, cu o maşină de teren şi un proiector. În maşina cu care se deplasau, poliţiştii au mai găsit o armă de vânătoare cu 2 cartuşe pe ţeavă şi 8 cartuşe de rezervă, precum şi o sabie. Ulterior, a fost identificat şi cel care le-a încredinţat ilegal puşca de vânătoare şi muniţia. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj au emis pe numele suspecţilor, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore.

În seara zilei de 11.05.2011, orele 23:06, Poliţia Oraşului Turceni a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că, în zona satului Piscuri din comuna Plopşoru, s-a auzit un foc de armă, posibil tras de persoane aflate la braconaj.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită din poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, cei ai Poliţiei Oraşului Turceni şi Postului de Poliţie Plopşoru.

După câteva ore de căutări, poliţiştii au găsit un autovehicul de teren, care se afla pe fondul de vânătoare nr. 39 Plopşoru, aparţinând A.J.V.P.S. Gorj, în interiorul căruia a fost identificat C.C., de 33 ani, din comuna Plopşoru, judeţul Gorj, având asupra sa, o armă de vânătoare cu 2 cartuşe pe ţeavă şi alte 8 cartuşe de rezervă, un proiector, precum şi o sabie.

Urmare a investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că C.C. a fost însoţit la acţiunea de braconaj de către C.C.L., de 25 ani şi S.I., de 43 ani, ambii din comuna Plopşoru, judeţul Gorj.

Având în vedere că nici unul dintre cei trei suspecţi nu era autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, poliţiştii au continuat investigaţiile şi au stabilit că cel care le „împrumutase” puşca, este un bărbat din comuna Aninoasa, judeţul Gorj, identificat ca fiind Z.G., de 75 de ani. Bunurile găsite asupra suspecţilor au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor.     

Cei trei bărbaţi, suspectaţi că se aflau la braconaj, precum şi Z.G., persoană autorizată să deţină, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare au fost conduşi la sediul poliţiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ulterior, urmare a probatoriului administrat, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, au dispus reţinerea celor 4 suspecţi, pe bază de ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Vineri, 13 mai a.c., poliţiştii îi vor prezenta pe cei 4 suspecţi, cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: