Revelionul în rochie de seară nu mai e la modă

Gorjenii nu se mai înghesuie să cumpere haine şi încălţări pentru petrecerea de Revelion. Deşi, în magazine se găsesc obiecte vestimentare pentru toate vârstele şi toate buzunarele puţini sunt cei care le trec pragul. Nici la saloanele de coafură nu a sunat prea mult telefonul, programările fiind mult mai puţine ca anul trecut. Mai mult, multe dintre saloane nu respectă regulile de funcţionare.

O rochie pentru seara de Revelion poate fi cumpărată din magazinele din Târgu Jiu chiar  şi cu 2.500 de lei, preţul având o justificare, rochia este făcută din material sută la sută  natural şi accesorizată cu paiete şi pietre semipreţioase. Cele care nu au foarte mulţi bani alocaţi pentru vestimentaţia pentru seara de Revelion pot găsi rochii şi la 100 sau 200 de lei, însă  potrivit agenţilor economici acestea nu sunt confecţionate din materiale care să reziste.

În ceea ce priveşte încălţările, pentru doamne pantofii au preţuri cuprinse între 100 şi 1.000 de lei, asta dacă preferă produse din marile magazine din judeţ, dacă vor ceva simplu şi ieftin, în magazinele din pieţe sau pe tarabe, pantofii ce pot fi purtaţi în seara de revelion pot fi achiziţionaţi cu 40-50 de lei. Numărul gorjencelor care vor să strălucească în seara de Revelion a scăzut considerabil. Angajaţii saloanelor de coafură, care în anii trecuţi abia dacă făceau faţă solicitărilor, anul acesta aproape că nu au de lucru cu o zi înainte de noaptea de Revelion. „Faţă de anii trecuţi foarte puţine doamne şi domnişoare şi-au făcut programare pentru Revelion la salonul nostru. Mai sunt câteva săptămâni, sperăm să mai vină femei să se programeze”, spune

Corina Veisa, reprezentant salon coafură. Aglomeraţie ceva mai mare a fost la  magazinele cu haine groase, gorjenii s-au înghesuit să cumpere căciuli, fulare şi pulovăre.

Saloanele, controlate de OPC

Sărbătorile de iarnă constituie un prilej tocmai bun pentru ca patronii saloanelor de înfrumuseţare să-şi rotunjească veniturile folosind produse proaste din punct de vedere calitativ. Numărul mare al clientelei şi lipsa timpului este un pretext folosit de cosmeticienii care uită să sterilizeze aparatele şi să respecte normele de igienă. De asemenea, pentru a nu-şi alunga clienţii, administratorii nu uită să le interzică fumatul în incinta salonului. În urma câtorva sesizări făcute de cetăţeni, inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj au verificat un număr de 10 saloane de înfrumuseţare ( frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică) din Târgu Jiu, Mătăsari şi Turceni. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 7 amenzi contravenţionale în valoare de 15500 lei şi 3 avertismente. Pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol, în această perioadă, inspectorii OPC Gorj îi sfătuiesc pe cetăţeni să-şi ia măsuri de precauţie. „Recomandăm consumatorilor care apelează la serviciile unui cabinet de înfrumuseţare să ceară precizări despre termenele de valabilitate ale produselor folosite (vopsea de păr, nuanţator, fixativ, lac de păr, ojă şi creme). De asemenea, trebuie să se ceară dovada sterilizării instrumentarului utilizat. În cazul în care se constată că saloanele de înfrumuseţare nu respectă condiţiile de igienă, consumatorii sunt rugaţi să sesizeze neregulile”, a declarat Mihaela Răducan, inspector şef al OPC Gorj.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: