Revine Ponta

Victor Ponta revine astăzi din concediu şi va relua munca la guvern. Pentru cât timp? Va demisiona premierul Ponta, aşa cum se vehiculează? Greu de răspuns. Ponta nu s-a odihnit în zilele de concediu petrecute în lux, fie pe un mare vas de croazieră, fie în hoteluri de fiţe din SUA. A postat intens pe facebook, a vorbit despre cât de bun e codul fiscal, despre cum va lua el cea mai bună măsură de guvernare din ultimii zece ani, adică reducerea TVA. Ponta a lucrat intens la imaginea lui şi pare dispus să lupte pentru scaunul de prim-ministru.

Pe de altă parte, nici „prietenul” Dragnea nu a dormit în aceste zile. Împreună cu Oprea, celălalt „prieten” al lui Ponta, a pus la cale discuţii cu PNL taman pe Codul fiscal, cum că ar fi prea riscant cel propus de Ponta. Adică e bună o reducere de TVA, dar în trepte, sunt bune şi creşterile de salarii, dar nu chiar acum. Când preşedintele Iohannis a întors Codul fiscal în parlament, un cod votat în unanimitate, părea singur împotriva tuturor. Acum, mai de voie, mai de nevoie, politicienii admit că au vândut românilor blana ursului din pădure şi vrabia de pe gard, aşa că sunt dispuşi să rediscute Codul fiscal. Iohannis, şi el la plajă la Neptun, a reuşit să coalizeze în jurul lui şi adversarii, şi „prietenii” premierului Ponta.

Presupunând că Ponta a pierdut din mână PSD, rămâne cu două variante. Să guverneze aşa cum îi cere partidul şi să spună „ca premier nu sunt de acord, dar ca pesedist trebuie să respect disciplina de partid” sau să demisioneze. Cum demisia nu duce nicăieri, nu ar fi exclus ca Ponta să joace iar rolul de pisicuţ, acum în faţa lui Dragnea, sperând că viitorul l-ar putea aduce într-un context în care butoanele să fie din nou la el. Deşi nu cred că riscă Dragnea să aibă concurenţă la congresul din toamnă al PSD, aşa că probabil va rezolva problema acum, oricât de distractiv este să-l auzi pe Ponta făcând: miau, miau.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: