Revoluţie împotriva prostiei

Oameni buni, nu mai ţine! Proştii au pătruns prea mult în structurile statului, la toate nivelurilor. Situaţia este atât de gravă, încât cred că se impune o discuţie în CSAT. Aoleu, ce prostie am spus! Păi proştii sunt şi acolo, în CSAT! Aşa că ultima soluţie, încă o revoluţie. De această dată împotriva prostiei plătite din bani publici.

Cazul avionul prăbuşit în munţi zilele trecute este izbitor în acest sens. Să începem cu ministrul de Interne, Radu Stroe, şi la prostia monumentală spusă de acesta. Întrebat dacă îşi reproşează ceva, Stroe a spus „îmi reproşez că s-a întâmplat în mandatul meu această nenorocire”. Cretinismul este maxim, încât nici nu mai rămâne nimic de comentat. Nu mai spun că prin lege, ministrul de Interne este cel care coordonează operaţiunile de salvarea în astfel de situaţii.

Premierul Ponta avea ieri şansa să facă ce trebuie şi să îl demită pe ministru. Nu a avut acordul liberalilor şi s-a mulţumit să demită un secretar de stat. Alt prost. Un lipitor de afişe, după faţă, promovat într-un scaun în care nu avea ce să caute şi care în ziua nenorocirii a ieşit pe toate posturile de televiziune, preocupat să spună cine este şi câte funcţii are. A uitat să spună că e printr-un comitet la Eximbank, de unde primeşte peste 10.000 de lei pe lună, asta pe lângă salariul de secretar de stat. Fără răutate, Chiper acesta a ajuns în funcţii publice înalte, după ce a fost consilier pe la un cabinet parlamentar. Făcător de cafele.

Ce au arătat televiziunile în ultimele două zile, este şocant. De la faptul că echipamentele de localizare pentru situaţii de urgenţă ale avionului nu funcţionau pe frecvenţa din regulament, ci pe o alta care nu mai era demult valabilă, astfel că semnalul nu a ajuns la centrul din Moscova. De la faptul că STS a localizat releele de telefonie mobilă şi nu telefoanele. De la faptul că salvatorii au încercat să ajungă la epavă prin Pasul Ursoaia, deşi drumul de acces din sat era mult mai simplu. Că nimeni nu a ştiut timp de două zile cine coordonează operaţiunile de căutare sau mai exact cine ar fi trebuit, că de coordonat de clar că nu le-a coordonat nimeni.

Luni seara, doi oameni au murit din cauza proştilor care condus diferite instituţii. Dacă nu erau localnicii şi pădurarii care să ştie ce au de făcut, probabil că vorbeam de şapte morţi. Cu riscul de a nu mai discuta două luni de FMI, de MVC, de scandalul Nana sau afacerea Ponta-Turceni, bine ar fi ca presa să scoată la suprafaţă toată această prostie, iar opinia publică să pună presiune până la demiterea tuturor proştilor. Începând cu ministrul de Interne.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: