Rezervele spitalului, închiriate cu 100 de lei pe zi

Autoritățile județene din Gorj au inaugurat ieri două rezerve din cadrul secției pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Cele două rezerve medicale au fost modernizate cu sprijinul sponsorilor, prezenți și ei la inaugurare alături de conducerea spitalului. Sumele investite în modernizarea rezervelor nu sunt uriașe însă asigură copiilor o cazare confortabilă pe perioada internării. Rămâne însă de văzut dacă acestea vor fi și ocupate, dat fiind faptul că o zi de internare acolo costă 100 de lei.

Secția de pediatrie a Spitalului Județean Gorj s-a îmbogățit ieri cu două rezerve complet renovate și utilate. Micuții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor avea parte de o cameră primitoare cu desene animate pe pereți, cu jucării, frigider și televizor. Pentru a putea beneficia de toate aceste condiții, părinții vor trebui să scoată însă din buzunare 100 de lei pentru ziua de internare. ”În prezent, avem la pediatrie trei rezerve dintre care două sunt acum modernizate complet. Rămâne acum să vedem ce mame sunt interesate să stea aici cu copii. Ziua de internare este undeva la 100 de lei și au fost deja câteva mămici interesate. Sperăm doar ca echipa managerială să folosească banii încasați de la aceste rezerve tot pentru reabilitarea secției de pediatrie”, a declarat Maria Popescu, șef secție pediatrie.

Sponsorii nu vor plăti internarea

Modernizarea celor două rezerve a fost posibilă datorită a trei sponsori de pe raza județului. Cum este și firesc, aceștia vor putea beneficia gratis de rezervele de la pediatrie în cazul în care unul din copiii lor vor avea nevoie de spitalizare. ”Și eu sunt mamă, am două fetițe și mă bucur că am putut face ceva pentru această secție. Sigur  că îmi doresc să nu ajung să am nevoie de această rezervă pentru că asta ar însemna ca una din fetele mele să fie bolnavă dar măcar acum părinții care doresc pot găsi și la noi în spital condiții”, a declarat unul din sponsorii prezenți la inaugurare.

Stănculete vrea și alte rezerve

Managerul interimar al spitalului județean,Vasile Stănculete promite cel puțin câte o astfel de rezervă la fiecare secție. ”În prezent avem două rezerve la obstetrică-ginecologie, două la gastroenterologie și alte două la cardiologie. Ne dorim ca pe fiecare secție să fie cel puțin o rezervă modernizată și avem 20 de secții”, a declarat Vasile Stănculete.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: