Rezultatul testelor iniţiale îi trimite pe elevi la şcoală şi în vacanţă

Elevii care au obţinut rezultate slabe la testele iniţiale vor face ore suplimentare chiar şi în vacanţă. Este una dintre măsurile propuse de profesori şi de părinţi după ce au fost analizate notele primite la evaluările susţinute la începutul anului. Dascălii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu sunt printre primii care au trasat sarcini stricte pentru remedierea rezultatelor slabe obţinute de elevi. Aşa că elevii din clasa a XII-a vor efectua ore în plus la disciplinele de bacalaureat, precum matematică, limba română, biologie, fizică sau o limbă străină. La nivelul fiecărei şcoli vor fi dispuse măsuri până la data de 15 octombrie, iar notele elevilor nu vor fi trecute în catalog.

Cele mai mari carenţe ale elevilor de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu sunt la matematică. Directorul instituţiei spune că şi cei care au venit în acest an în clasa a IX-a şi care au trecut printr-o testare naţională, au obţinut rezultate slabe. „Spre surprinderea noastră cei din clasa a IX-a au avut deficienţe la matematică şi la limba română. Ne gândeam că venind după un examen elevii sunt pregătiţi mai bine la cele două materii, faţă de fizică, chimie sau limbi străine”, spune Marius Buzera, directorul instituţiei de învăţământ. Conducerea unităţii a analizat rezultatele şi a stabilit o serie de măsuri pentru remedierea lor. „Unii dintre membrii catedrelor au decis ca la anumite discipline să fie introdusă încă o oră suplimentară. În principal va fi despre clasele a XII-a care vor efectua încă o oră în plus pe săptămână la toate disciplinele de bac. De asemenea pentru trei clase de liceu, care au fost deficitare la limbile moderne s-a dispus măsura efectuării unei ore suplimentare la această disciplină la un anumit interval de timp”, mai menţionează Buzera.

La şcoală în vacanţă

Veştile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru elevii ale căror rezultate vor fi slabe şi după evaluarea finală. Aceştia vor trebui să vina la şcoală şi în vacanţă. „La alte materii trebuie să se încerce remedierea lipsurilor pe parcurs, iar în cazul în care elevii nu vor obţine rezultate bune nici la evaluare de sfârşit de an, aceştia vor fi nevoiţi să vină la şcoală şi în vacanţă. Măsurile au fost stabilite împreună cu părinţii”, precizează directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” din municipiu.

STRES

La Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru rezultatele obţinute la testările iniţiale sunt amestecate, aşa cum declară directorul instituţiei, Valeriu Drulă. „Avem rezultate bune, foarte bune, dar sunt şi slabe. Aş obiecta faptul că la foarte multe dintre clase s-au dat câte 10-12 teste, ce a constituit un stres asupra elevilor, cu toate că rezultatele obţinute nu se consemnează în catalog”, afirmă Drulă. Directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, Petre Ciungu, spune că la nivelul acestei instituţii, statistica nu a fost finalizată.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: