Riscă închisoare după ce au biciuit violent doi cai

Viaţă grea pentru doi bărbaţi din Aninoasa, de 32 şi 60 de ani, care apar într-o filmare postată pe internet lovind doi cai înhămaţi la o căruţă. Animalele trebuiau să mişte din loc un atelaj plin cu  piatră şi care, în plus, avea pană la una dintre roţi, căruţa fiind filmată pe malul unui râu, într-o zonă nisipoasă.

Prea obosiţi probabil, nefiind la prima cursă, caii au cedat şi cel din dreapta chiar se vede cum cade din picioare la un moment dat, iar pentru asta primeşte zeci de lovituri de bici. Bătaia a fost însă în zadar pentru că stăpânii nu au reuşit să-i urnească din loc.

Scena a fost filmată şi a ajuns şi în posesia poliţiştilor, care ieri au deschis un dosar penal, mai ales după ce relatări pe acest subiect au ajuns şi în presa locală. Stăpânii animalelor au fost identificaţi destul de repede, în jurul prânzului aceştia fiind chemaţi la audieri la Poliţia Aninoasa. Niciunul nu a recunoscut din prima, iar spre finalul audierilor doar cel mai tânăr a fost de acord că bărbatul din imagini care loveşte calul cu duritate ar putea fi el. La secţie a ajuns şi fratele unuia dintre suspecţi, Aurel Călina declarând că nu există dovezi care să-i incrimineze pe cei doi. „Noi nu avem cai ca ăia din imagini, căruţa nu e de-a noastră şi, în plus, noi nu ne lovim animalele. Nu sunt de pe la noi”, spune bărbatul.

Ancheta a fost coordonată de şeful Poliţiei de la Târgu Cărbuneşti, comisarul şef Ion Buculea, acesta precizând că suspecţii pot să îl ia în braţe pe „NU” oricât vor pentru că imaginile prelucrate de anchetatori îi identifică fără echivoc pe cei doi. Argumentul forte al suspecţilor a fost acela că ei nu au căruţă cu doi cai şi că animalele nu ar fi ale lor, poliţiştii descoperind şi că atelajul fusese împrumutat de la un alt localnic. Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi riscă ori o amendă de câteva sute de lei ori închisoare pentru cel puţin şase luni şi maxim trei ani, un procuror fiind cel care va dispune, în cele din urmă, cum stau lucrurile în acest caz.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: