Riscă să-și piardă locuințele pentru că au datorii la căldură

Sute de familii din Motru riscă să rămână sub cerul liber, asta din cauza datoriilor pe care aceștia le înregistrează la agentul termic. Aici gigacaloria are aproximativ același preţ ca la București și pentru că mulți motreni nu au un loc de muncă se află în imposibilitatea de a-și achita facturile la căldură. Așa se face că unii dintre ei au datorii de ordinul sutelor de milioane de lei vechi și în mod sigur vor fi executați silit. Aceștia riscă să-și piardă chiar și locuințele, iar situația este cu atât mai gravă cu cât primăria nu poate oferi adăpost decât la aproximativ 90 de familii.

Sute de familii din Motru ar putea ajunge în stradă chiar în plină iarnă pentru că au datorii de sute de milioane de lei vechi la factura de căldură. Aici gigacaloria este de 160 de lei, mult prea scumpă pentru mulți motreni care nu au un loc de muncă sau pentru care veniturile lunare sunt mult prea mici. Familia Trancă din Motru este una din sutele de familii care riscă acum să ajungă sub cerul liber cu doi copii și trei nepoți care trăiesc din mila unei rude plecată la muncă în străinătate. „Am cerşit un loc de muncă. Pe scări, cu mătura, nu în altă parte”, se plânge femeia, care susține că are datorii de 10.000 de lei.

Motrenii, chemați în instanță

În ultimii ani asociațiile de proprietari au întocmit mai multe dosare, pentru a chema aceste familii în instanță, iar multe dintre cauze au fost finalizate bineînțeles în defavoarea cetățenilor. „În ultimii trei ani, am avut în jur de 130 de dosare înaintate în instanţă, din care majoritatea finalizate”, spune administratorul unei asociaţii de locatari. Uzina de Termoficare va da în judecată toţi datornicii. În cazul în care nu au venituri pe care să le pună poprire, locuinţe lor vor fi scoase la vânzare. Primăria poate asigura cazare doar pentru 90 de familii. În total, datoriile acumulate de oamenii din Motru pentru încălzirea centrală au ajuns 17 milioane de lei.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: