Robert Bălăeţ: Timpul va duce la o revenire a pandurilor

Situaţia dificilă a echipei Pandurii Târgu Jiu, şi în general, situaţia unor cluburi cu tradiţie în fotbalul din eşaloanele inferioare din Gorj, este îngrijorătoare pentru oamenii de fotbal. Fost fotbalist, nu numai la Pandurii, directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, deplânge situaţia grea prin care trece echipa oraşului Târgu Jiu dar şi alte echipe de fotbal din judeţ.

Robert Bălăeţ a jucat o mare parte a carierei sale ca portar la Pandurii Târgu Jiu sau la Petrolul Ţicleni. Directorul CSM Târgu Jiu cunoaşte bine tradiţia din fotbalul gorjean dar şi echipele care au făcut performanţe notabile la nivelul la care au evoluat şi deplânge situaţia în care se zbat acum.  „Mă doare foarte tare faptul că Pandurii a ajuns în această situaţie. Au fost mulţi factori care au dus la decăderea acestei echipe dar cred că timpul va duce la o revenire a pandurilor. Pentru că toate echipele de tradiţie care s-au confruntat cu probleme şi-au revenit. Cred în continuare că Pandurii va reveni, nu ştiu cum se poate întâmpla acest lucru pentru că am fost puţin departe de ceea ce se întâmplă la echipă, fiindcă am avut foarte mult de lucru la CSM”, a spus Robert Bălăeţ la Radio Infinit, acesta fiind în prezent director al clubul Primăriei Târgu Jiu. Fostul  fotbalist consideră că privarea de fotbal a locuitorilor municipiului Târgu Jiu nu este un lucru bun: „Nu este un lucru bun că locuitorii oraşului Târgu Jiu şi ai judeţului Gorj sunt văduviţi astfel de sportul rege. Şi pot spune că locuitorii întregului judeţ sunt văduviţi de fotbal, pentru că vedem cum echipe de tradiţie pentru Gorj,  care acum câţiva ani evoluau la nivelul eşaloanelor inferioare, dar echipe cu tradiţie în acele eşaloane, şi mă refer la Minerul Motru sau Minerul Mătăsari sau echipele din Ţicleni şi Cărbuneşti care aveau tradiţie şi acum se zbat în mocirlă. Sunt echipe de tradiţie şi merită mai mult. Mai ales oraşul Târgu Jiu merită mai mult şi eu sper că lucrurile se vor îndrepta”.

Pandurii Târgu Jiu a evoluat timp de 12 ani pe prima ligă a fotbalului din România, timp în care a devenit vicecampioană a României în 2013, atunci când a evoluat şi în Grupele Europa League. În 2017 Pandurii a retrogradat în Liga 2, acolo unde a jucat foarte mult timp de-a lungul istoriei de aproximativ 60 de ani a acestui club.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: