Robert Filip: Majoritatea cu PNL şi PDL a fost o diversiune

Robert Filip, fiul primarului de la Rovinari, a acordat vineri primul interviu în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Deşi vine din mediul privat, Filip spune că are experienţa şi susţinerea necesară pentru a rezolva problemele cu care se confruntă judeţul. Acesta nu a făcut foarte multe comentarii referitoare la trecerea consilierilor PP-DD de partea PSD, după ce la ultima şedinţă formaseră o nouă majoritate cu PDL şi PNL.

Rep.: Cum comentaţi faptul că grupurile PNL şi PDL au părăsit şedinţa de Consiliu Judeţean, după ce consilierii PP-DD s-au aliat cu PSD? 

R.F.: N-aş vrea să comentez atitudinea celor de la PNL şi PDL din următoarele motive: când PDL a făcut alianţă cu PSD au fost buni, când PNL a făcut alianţă cu PSD până acum ceva vreme au fost buni, când PP-DD face o majoritate, nu face alianţă cu PSD, pentru susţinerea anumitor proiecte, nu sunt buni. Noi aici avem o majoritate, nu alianţă. Ce s-a stabilit de la centru, s-a stabilit în urma unor situaţii pe care le-au discutat ei acolo. Noi, la Gorj, avem o majoritate. Dacă proiectele pe care noi o să le susţinem şi o să le facem publice nu vor fi susţinute de PSD vom vota invers, vom vota pentru cetăţeni, pentru că votul lor ne-a adus aici.

Rep.: La şedinţa trecută de Consiliu Judeţean, dumneavoastră şi colegii aţi făcut majoritate cu PNL şi PDL. Cum au aţi fost convinşi să votaţi altfel acum?

R.F.: Nu vreau să comentez situaţia care s-a întâmplat, a fost o diversiune pe care nu vreau să o comentez, iar colegii votează pentru binele judeţului Gorj, aşa cum v-am mai spus. Nu a fost un vot politic. Nu am negociat politic nimic şi o să vedeţi treaba asta, am negociat interesele gorjenilor pentru că din votul lor suntem aici.

Rep.: Sunteţi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Aţi venit cu noi proiecte?

R.F.: Un singur exemplu pe care o să-l avem în discuţie este crearea unor platforme industriale la Gorj. Vor fi atraşi anumiţi investitori şi vor fi create nişte locuri de muncă, acestea reprezentând prima problemă a judeţului Gorj.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre experienţa dumneavoastră?

R.F.: Experienţa cu care vin din mediul privat este de 12 ani şi cred că o să mă ajute şi o să fiu susţinut ca să pot să rezolva problemele cu care se confruntă judeţul Gorj.

Rep.: Tatăl dumneavoastră, domnul primar de la Rovinari, vă susţine?

R.F.: Nu are nici o legătură. Am discutat cu el pentru că suntem o familie, dar asta nu înseamnă că are vreo legătură cu cariera mea politică. Putem să avem opinii diferite. Tatăl meu nu şi-a dat un punct de vedere referitor la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: