Romanescu, deranjat că a fost „analizat“ de ultimii veniţi în PDL

Marcel Romanescu este deranjat că activitatea sa a fost analizată în Biroul Politic al Partidului Democrat- Liberal, de oameni veniţi de curând în partid. Subprefectul a vorbit la Radio Infinit despre sondajele de opinie realizate de PDL şi în care nu apare numele său, dar şi despre declaraţiile lui Nicolae Daviţoiu, cum că n-a fost nominalizat în sondaje pentru că n-a mai trecut pe la partid. Romanescu a explicat că nu ştia că trebuie depusă o cerere pentru a fi inclus în sondajul de opinie pentru Primăria Târgu-Jiu.

Ce s-a întâmplat, nu sunteţi pe lista cu nominalizările pentru sondaje la primăria Târgu Jiu?

Eu nu m-am îndepărtat. Pe de altă parte, nici nu aveam cum să îmi depun o candidatură sau o opţiune. Din păcate pentru mine, în ultima perioadă, atunci când se depuneau cererile respective n-am ştiut, vă spun sincer că nu am ştiut că trebuia să depun o cerere. Pe de altă parte, a apărut o problemă în familie, fetiţa mea a avut probleme de sănătate, şi am fost plecat în săptămâna respectivă la Bucureşti. 

Credeţi că partidul a procedat greşit în ceea ce vă priveşte?

Cred că partidul a făcut o analiză corectă şi pertinentă pentru alegerile din 2012, iar cei patru sau cinci, nu ştiu exact pe cei care i-au înaintat pentru un sondaj la alegerile la nivelul municipiului Târgu Jiu sunt candidaţii pe care şi-i asumă. După 11 ani de politică în PDL am avut o frustrare, nu neapărat legată de faptul că nu am fost în sondaje, ştiu şi bunele şi relele pe care le-am făcut în perioada celor 11 ani, dar am fost dezamăgit de faptul că am fost supus câteodată analizei într-un birou, în care oamenii care m-au analizat nu cred că au aceeaşi vechime sau experienţa pe care am avut-o eu în acest partid. Şi poate asta este dezamăgirea că asupra numelui meu, sau asupra activităţii mele, poate să se pronunţe un om care poate e venit de şase luni în partid sau poate de o lună, lucruri care nu sunt tocmai ok.

Consideraţi că nu s-a procedat corect la întocmirea listei cu cei propuşi spre sondare?

Eu mi-aş fi dorit ca analiza asta să se fi făcut poate chiar cu prezenţa primarilor.

Cum comentaţi ceea ce a spus domnul Daviţoiu, cum că nu aţi fost inclus în sondaje deoarece nu prea treceţi pe la partid?

Nu vreau să intru în contradicţie cu nimeni şi mai mult nu vreau ca persoana Marcel Romanescu să fie dezbătută în forurile de decizie ale partidului. Pe mine m-a surprins declaraţia domnului Daviţoiu ţinând cont de faptul că eu sunt înalt funcţionar public şi aşa cum spune legea la acest moment, eu nu spun că n-am avut legătură sau n-am discutat cu foştii mei colegi din PDL, dar ca să intru şi să particip la şedinţe, sau să mă duc la PDL în sediu nu-mi permite statutul meu de înalt funcţionar şi nici legea pe baza căreia îmi desfăşor activitatea.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: