Românii au încredere mare în echipa naţională

Un sondaj dat recent publicităţii arată că 85% dintre români au încredere în echipa națională. Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat un sondaj de opinie pentru Federația Română de Fotbal, în perioada 26-30 martie.

Surprinzător este faptul că 85% dintre cei chestionați au răspuns că au încredere în șansele naționalei României de a se califica în urma meciurilor de baraj cu Islanda și Bulgaria/Ungaria, pentru calificarea la Euro 2020, campionat mutat în 2021. Studiul a fost realizat pe 1.160 de respondenți cu vârsta mai mare de 18 ani, iar marja de eroare este de ± 2,95%.

Chiar dacă rezultatele României în ultimele preliminarii nu au fost dintre cele mai bune, suporterii rămân nişte optimişti. După cum se ştie, sunt oraşe care ar putea renunţa la organizarea meciurilor de la EURO 2020, cum ar fi Roma, caz în care Bucureştiul ar putea să găzduiască mai mult decât cele 4 meciuri, câte are acum.

De asemenea, sondajul confirmă că românii sunt mari consumatori de sport la TV iar 66 la sută dintre respondenţi au afirmat că obişnuiau să urmărească la televizor competiţiile de fotbal interne şi internaţionale înaintea întreruperii cauzate de COVID-19.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: