Romanescu: Executarea silită poate fi amânată şase luni

Consiliul Local Târgu Jiu s-a adresat instanţei pentru a suspenda executarea de către clubul Pandurii Târgu Jiu a conturilor primăriei pentru sumele pe care clubul de fotbal le câştigase în instanţă şi a pierdut procesul. Primarul Marcel Romanescu susţine însă că Pandurii nu poate executa conturile primăriei în următoarele şase luni.

Pandurii Târgu Jiu a câştigat procesul cu Consiliul Local Târgu Jiu şi poate executa conturile Primăriei Târgu Jiu pentru a recupera banii datoraţi după ce Judecătoria Târgu Jiu a respins, marți, cererea Consiliului Local privind suspendarea provizorie a executării silite, decizia fiind fără cale de atac. Primarul Marcel  Romanescu a precizat însă că timp de şase luni Pandurii nu va putea executa conturile Primăriei Târgu Jiu, pentru că există posibilitatea ca juriştii primăriei să amâne executarea. „Şase luni de zile nu se poate face această executare, doar timp de şase luni poate fi amânată. După şase luni, dacă nu se obţine suspendarea executării sau o altă decizie judecătorească se poate ajunge la executare. Dar eu trăiesc cu speranţa că reprezentanţii Direcţiei Juridice vor face tot ceea ce depinde  de ei să nu rămânem în această situaţie”. Edilul i-a avertizat direct şi pe cei responsabili pentru neplata cotizaţiilor la care s-au angajat către Pandurii Târgu Jiu să găsească soluţii pentru a schimba verdictul la ultima instanţă: „Trăiesc cu speranţa că cei interesaţi în mod direct, fără să-i nominalizez, ar trebui să găsească soluţii să schimbe cumva ultima hotărâre. Adică la viitoarea hotărâre de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie lucrurile să se schimbe faţă de ceea ce este acum prevăzut prin hotărârile anterioare. Pentru că, în condiţiile în care nu se schimbă aceste soluţii, nu este bine, şi nu neapărat pentru mine. Municipalitatea în acest moment este acoperită. Şi chiar dacă se va ajunge să se plătească acele sume prin executor judecătoresc, cineva va trebui să plătească aceste prejudicii. Nu fac referire la persoane până nu se finalizează toate căile de atac pe instanţă”.

Consiliul Local Târgu Jiu are de achitat către Pandurii aproximativ trei milioane de lei. Clubul are de recuperat de la acționari peste trei milioane de euro, sumă ce reprezintă cotizațiile aferente anilor 2014-2017.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: