Romanescu, în partidul lui MRU, dar la masă cu Ruşeţ

Marcel Romanescu cochetează cu ideea de a trece la Forţa Civică, partid condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Deşi nu a stabilit clar dacă se va înscrie în această alianţă sau va merge spre Partidul Naţional Liberal, fostul subprefect nu exclude nici posibilitatea de a candida pentru alegerile parlamentare dacă va primi o propunere viabilă. Pe de altă parte, colegii de la PD-L îl anunţă că nu va putea candida din partea Forţa Civică. Asta pentru că PD-L se află într-o alianţă cu Forţa Civică, astfel Romanescu va fi coleg şi cu democrat-liberalii. Oricum, prima opţiune a lui Romanescu este tot PNL.

Marcel Romanescu spune că deocamdată nu s-a hotărât dacă va face pasul spre Forţa Civică şi că va analiza toate propunerile pe care le-a primit. Va ţine, însă, cont prima dată de discuţia pe care a avut-o cu Partidul Naţional Liberal. „Analizez toate propunerile care mi-au fost făcute, trebuie să ţin cont de prima discuţie pe care am avut-o, şi aici mă refer la PNL, pentru că şi preşedintele şi membrii Biroului permanent mi-au făcut acea propunere, atunci când alţii mă aruncau din partidul în care am activat 12 ani de zile. Voi avea o discuţie cu domnul Dian Popescu şi în urma discuţiei voi vedea dacă cealaltă construcţie care se realizează la nivel naţional poate să fie o alternativă“, a precizat fostul subprefect.

Propuneri

Marcel Romanescu pune în balanţa acum dacă va avea propuneri de a candida din partea liberalilor sau a Forţei Civice. Deocamdată îi linişteşte pe liberali susţinând că nu vrea funcţia de şef. „Dacă voi merge spre PNL, cred că la acest moment lucrurile sunt deja stabilite şi nu vreau să încurc apele, aşa cum am spus nu mă interesează funcţia de preşedinte PNL, nu mă interesează nici o candidatură, în condiţiile în care PNL are candidaţi şi are de unde să aleagă. Şi la PNL şi la Forţa Civică, numai dacă reprezentanţii celor două formaţiuni politice vor stabili să fiu candidatul pe un anumit colegiu, până la urmă voi avea o discuţie şi dacă consider că este o  soluţie viabilă o voi concretiza“, a adăugat Romanescu.

Ce spune PDL

Dacă fostul subprefect de Gorj se va hotărî să facă pasul spre Forţa Civică acesta nu va putea candida pentru că există o înţelegere în cadrul alianţei, ca cei care trec de la un partid la altul să nu poată candida. „Pe noi nu ne deranjează indiferent de formaţiunea politică pe care o va alege. Noi am făcut o invitaţie, am avut o şedinţă specială pentru dânsul, nu a dorit să vină, din punctul nostru cred că alegerea a fost făcută, doar dacă va dori să meargă la Forţa Civică este opţiunea dânsului pe noi nici nu ne încurcă, nici nu ne supără. Este foarte greu, însă, să fie candidat din partea acestui partid pentru că există un protocol între partidele care fac parte din alianţă, ca cei care trec de la un partid la altul în cadrul alianţei să nu poată candida“, a precizat Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj.  

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: