Romanescu: Nu poţi face minuni în trei luni

Marcel Romanescu a explicat ieri pentru prima dată decizia de a nu candida la Primăria Târgu Jiu, după ce a fost acuzat de Dan Vâlceanu, secretar executiv al PDL Gorj, că activează în partid când e nevoie şi că este foarte dezamăgit de refuzul acestuia de a intra în luptă. În replică, Romanescu a amintit că reprezintă partidul de 12 ani şi că nu a intrat în cursa pentru Târgu Jiu pentru că mai este prea puţin timp pentru campanie.

Întrebare: Domnul Dan Vâlceanu a declarat că este dezamăgit că nu aţi mai dorit să intraţi în sondaj pentru primăria Târgu Jiu. Cum comentaţi?

Marcel Romanescu: Întotdeauna mi-am dorit să fiu inclus în sondaje însă eu în comparaţie cu alţii spun ceea ce gândesc. Adică, la momentul aceasta opţiunea mea a fost ca pentru alegerile locale, mai ales că aceste alegeri se desfăşoară foarte rapid, peste 3-5 luni, să nu candidez la primăria Târgu Jiu. Eu mă bucur că domnul Vâlceanu are în sufletul lui valorile democrat - liberale şi sunt convins că pentru acest lucru a venit în Partidul Democrat şi nu pentru alte lucruri. Pe de altă parte, de 12 ani eu reprezint partidul, deşi s-a discutat de multe ori despre o eventuală plecare din acest partid. Nu vreau să fac mai multe comentarii, dar vreau să-i asigur pe toţi că această funcţie pe care o am, o am datorită unei candidaturi pe cel mai greu colegiu din Târgu Jiu, în 2008, atunci când s-a găsit cineva să se sacrifice într-o luptă cu Victor Ponta şi sunt mândru de rezultatul obţinut.

E prea târziu pentru această luptă?

Dacă dvs. consideraţi că în trei luni se pot face minuni împotriva celui mai redutabil candidat al PSD... pot s-o accept însă pe propria mea analiză reieşea că în condiţiile în care campania era în noiembrie mai era timp, dar cum alegerile vor fi în iunie eu cred că sunt candidaţi mai motivaţi care pot reprezenta partidul.

E posibil să reveniţi asupra deciziei, pentru parlamentare?

Nu am discutat, dar sper ca partidul să nu-mi ofere surprize.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: