Romanescu: Poate facem un contract de comodat pe toată existența lui Condescu!

Primarul Marcel Romanescu a reacţionat dur într-un interviu la Radio Infinit, după ce presa a scris despre contractul de comodat semnat de Primăria Târgu Jiu cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru folosirea Stadionului Municipal. În baza prevederilor acestui contract, la care a adăugat perioada în care Pandurii nu a putut beneficia de investiţia făcută în vechiul stadion, Marin Condescu a afirmat că Pandurii Târgu Jiu deține dreptul de folosință asupra bazei sportive până în anul 2035.

Reporter: Cum a fost încheiat acel contract de comodat cu clubul Pandurii?

Marcel Romanescu:  Nu ştiu cum s-a încheiat, dar poate facem un contract de comodat pe toată durata existenţei domnului Condescu pe această planetă. Eu aşa cred că ar fi trebuit făcut contractul. Ca atât cât trăieşte domnul Condescu să deţină acest stadion. Domnul Condescu, şi toţi cei care sunt în preajma dânsului, trebuie să înţeleagă un lucru, că proprietarul stadionului din Municipiul Târgu Jiu este Unitatea Administrativ Teritorială, adică Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu. Celor de la Pandurii li s-a dat un drept printr-o hotărâre de Consiliu Local, dar asta nu înseamnă că domnul Condescu a devenit proprietarul stadionului din Târgu Jiu.

Rep.: V-a deranjat declaraţia domnului Condescu?

M.R.: Da, păi văd tot felul de termene, până în 2020, până în 2023, acum până în 2035, mai avea puţin şi spunea că până în 2100, că nu ştiu de ce nu a dat o cifră rotundă. Eu, dacă eram în locul dânsului, vorbeam de 2100, că până atunci va deţine acest stadion. Stadionul este al Municipiului Târgu Jiu, al cetăţenilor, nu al domnului Marin Condescu. Activitate sportivă trebuie să se desfăşoare acolo, cu sau fără Marin Condescu. Eu pot să apreciez activitatea dânsului într-o anumită perioadă însă asta nu înseamnă că Stadionul Municipal este legat de numele lui Marin Condescu. Mă bucur că nu a venit cu o iniţiativă să îi punem şi numele la acest stadion Marin Condescu. Poate i se părea cea mai bună variantă să îi punem şi numele pe acest edificiu, după ce considera că e proprietar până în 2100.

Rep.: Credeţi că este supărat pe dumneavoastră pentru că aţi vorbit de falimentul clubului Pandurii?

M.R.: Nu, în faliment clubul Pandurii nu l-a dus Marcel Romanescu. Eu încerc să fac tot ce pot eu, ca primar, să dăm drumul la activitatea sportivă. Nu eu am dus clubul acesta unde este acum în insolvenţă. Să se uite foarte bine în curtea dânsului şi să vadă personajele care se deplasau în străinătate la toate meciurile, şi să se uite la toate sumele care au fost alocate clubului Pandurii, în primul rând de către CEO. Nu te poţi raporta la mine, Marcel Romanescu, care am venit primar în 2017 şi am găsit un club aflat în insolvenţă. Este în insolvenţă şi acum pentru că nimeni nu acceptă ideea că acele câteva milioane de euro trebuie achitate, doar aşa că trebuie. Nu le-am creat eu aceste datorii pe perioada mandatului meu şi nu pot vreodată să mă angajez că voi acoperi aceste găuri din  perioada trecută a clubului Pandurii. Dacă domnul Condescu găseşte un finanţator care să poată acoperii aceste milioane de euro nu am nimic împotrivă. Îmi doresc să vorbim mai departe de clubul Pandurii Târgu Jiu dar asta nu înseamnă că acest club trebuie considerat ca fiind proprietatea lui Marin Condescu.

Rep.: Domnul Condescu susţine că Primăria s-a angajat la plata utilităţilor stadionului prin contractul de comodat...

M.R.: Trebuie să răspundă pentru aceste sume cine s-a angajat să le plătească, dacă s-au angajat, de ce nu au plătit acele sume în perioada trecută? De ce trebuie să fie afectat bugetul din 2019 sau 2020 de anumite jocuri care s-au făcut în trecut. Spun încă o dată că entitatea asociată la clubul Pandurii Lignitul este Consiliul Local, de ce ma întreabă pe mine? Pe mine cetăţenii m-au ales ca primar al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local are o componenţă cu o majoritate PSD – ALDE. Nu trebuie să răspund eu pentru ce au făcut acei oameni acum 10 sau 15 ani, sau acum trei ani de zile, eu răspund pentru ceea ce fac eu acum.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: