Romanescu spune că l-a anunțat pe ministrul Bode că are ”descindere” de la Prefectură

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, declară că acțiunea de control desfășurată de Instituția Prefectului a fost cu rea intenție. Că a fost o ”descindere” despre care l-a anunțat și pe ministrul de interne, Lucian Bode.


”În viața mea, de când lucrez într-o instituție publică nu am primit mai multă corespondență inutilă decât am primit de la Instituția Prefectului, doar ca să citesc numele, Marcel Iacobescu. Nu mă interesează maculatura de la Instituția Prefectului. 

Este un comportament incalificabil al unui om pus acolo să reprezinte guvernul României“, a spus Romanescu. 

De asemenea, primarul Romanescu a recunoscut că l-a sunat pe ministerul de Interne să i se plângă de controlul solicitat de Marcel Iacobescu, fostul prefect: „Au verificat aspecte de legalitate. Am avut o întâlnire la final, așa cum este normal, și mi-au prezentat anumite amănunte legate de documentele pe care le-au verificat. Am luat la cunoștință. Presupun că după acest raport niște vor face recomandări. Noi, ca și primari, suntem subordonați Instituției Prefectului, iar dumnealui, întâmplător sau nu, face acest control cu ceva timp înainte de a fi schimbat. Trimite Corpul de control în ziua în care eu intram în concediu de odihnă. Nu e normal. Dacă dumnealui i se pare anormal faptul că am privit totul ca pe o descindere la Instituția Prefectului am anunțat pe superiorul dumnealui, ministrul de interne, asta nu mi se pare ceva anormal. E normal că l-am sunat pe domnul Bode, că «am descindere de la Instituția Prefectului Gorj și v-am sunat să vă informez să știți că dumnealor sunt în control la Primăria Târgu Jiu»“, a spus primarul Romanescu la postul 1 Plus Tv. 

De partea cealalată, fostul prefect spune că au fost făcute pesiuni după ce a dispus control la primăria Târgu Jiu: „Presiuni s-au făcut, dar am spus de la început că nu cedez în fața nimănui, ci doar în fața lui Dumnezeu. Deoarece am constat că există foarte multe deficiențe în unele activități la Primăria Târgu Jiu, am trimis niște oameni care sunt specialiști – responsabil de localitate, un funcționar din cadrul instituției care a fost secretar general de UAT, un auditor. Am vrut să le punem în față o oglindă privind activitatea și unele lucruri care nu sunt implementate corect și nu sunt făcute corect în cadrul Primăriei Târgu Jiu”.

Vizualizări: 2,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: