România liberă: Curtea de Apel dă verde înfiinţării Hidroenergetica

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia de suspendare a înfiinţării Hidroenergetica, în urma unui recurs formulat de Hidroelectrica. Decizia instanţei este irevocabilă. Blocajul în instanţele de judecată a avut loc din cauza unor procese intentate de Fondul Proprietatea (FP), după ce acţionarii viitorilor giganţi energetici au aprobat în noiembrie fuziunea mai multor active energetice naţionale deţinute majoritar de stat.

FP: Fuziunea rămâne blocată

În pofida succesului reprezentat de către decizia Curţii de Apel, Fondul Proprietatea susţine că fuziunea rămâne în continuare imposibilă.

„Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, informează că, în ciuda deciziei Curţii de Apel din data de 7 martie, există şi alte litigii pe care le-a iniţiat, cu succes, în vederea blocării proiectului de fuziune pentru crearea celor doi campioni în energie, Electra şi Hidroenergetica. Ca urmare a litigiilor amintite, proiectul de fuziune continuă să fie suspendat în prezent", potrivit unui comunicat FP transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Planurile statului mai includ înfiinţarea unui al doilea gigant în domeniul energetic, anume compania Electra

Detalii AICI.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: