Romii, îndemnaţi să-şi trimită copiii la şcoală

Inspectoratul Şcolar şi Partida Romilor au semnat un protocol pentru prevenirea abandonului scolar în rândul copiilor romi. Autoritatile promit ca vor face demersuri in comunitatile de romi, pentru a-i convinge sa-si dea copiii la scoala. Daca nu se va realiza acest obiectiv, reprezentatul romilor Nelu Pavel va demisiona din Consiliul Judetean.

Romii ştiu deja că fără diplomă nu au nici un viitor, astfel că liderii lor merg în comunităţi pentru a convinge familiile sărace să lase copiii la şcoală. Probleme sunt şi cu fetele care termină opt clase şi nu sunt lăsate la liceu, dar şi cu adulţii analfabeţi, care trebuie să afle că pot fi şcolarizaţi prin programul „A doua şansă”. Consilierul romilor este dispus să demisioneze dacă autorităţile nu se implică în program.

Inspectorul şcolar general Ion Işfan şi-a exprimat speranţa că în prima zi de şcoală vor fi prezenţi toţi copiii romi care au împlinit şase ani. “Fie în clasa întâi, fie în clasa pregătitoare, vreau ca pe 10 septembrie toţi copiii romi să fie la şcoală”, a spus Işfan.

Abandonul şcolar este în creştere an de an nu numai în rândul romilor, ci în general în familiile sărace. (M.M.)

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: