Roşca şi Ciurel gândesc la fel

Nelu Roşca, preşedintele sindicatului de la Cariera Roşiuţa, este de acord că administraţia CE Oltenia nu poate negocia contractul colectiv de muncă şi nu poate oferi integral prima de vacanţă deoarece nu este aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli. Interesant este că în 2012, dar şi în alţi ani, Contractul colectiv de muncă a fost negociat fără ca bugetul de venituri şi cheltuieli să fie aprobat. Discuţiile cu sindicatele s-au bazat pe o proiecţie bugetară a companiei.

Nelu Roşca pare să nu comenteze măsurile luate de administraţie, chiar dacă ele nu sunt pe placul salariaţilor. „E vorba de 1500 de lei pe brut, atâta se poate la acest moment datorită faptului că dânşii nu au aprobat până acum bugetul de venituri şi cheltuieli. Sperăm să ajungem la masa negocierilor odată cu realizarea sindicatului majoritar“, a spus Roşca. Cât despre trimiterea în concediu de odihnă forţat în perioada 19 aprilie-5 mai, Roşca spune că nu a văzut hotărârea de Directorat însă pare să înţeleagă argumentul conducerii. “Şi anul trecut minerii au fost în concedii pentru că scade vânzarea de energie, în perioada Paştelui. Nu am primit încă decizia Directoratului”, a mai declarat Nelu Roşca.

Un alt lider sindical, Constantin Mitrescu, afirmă că neacordarea primei de vacanţă înainte cu cinci zile de plecarea în concediu reprezintă o nerespectare a CCM-ului. Dacă nu am aprobat BVC nu respect Contractul Colectiv de Muncă, întreabă Mitrescu. (M.M.)

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: