Roşca şi Ruşeţ, scandal pe seama referendumului de la Roşiuţa

Ion Ruşeţ, şef în cadrul CE Oltenia, a criticat decizia sindicalistului Nelu Roşca, în privinţa organizării referendumului în rândul salariaţilor de la cariera Roşiuţa cu privire la trecerea la programul de 12 ore. Ruşeţ a spus că referendumul este inutil pentru că administraţia a închis acest subiect şi crede că Roşca a făcut acest demers din plictiseală. La rândul său, sindicalistul i-a transmis să nu-şi bage nasul în activitatea sindicală.

Şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia a spus că administraţia a renunţat la varianta cu prelungirea programului de la 8 la 12 ore în cariere de câteva săptămâni, explicând astfel că nu era necesară sondarea salariaţilor cu privire la această variantă. Totul a pornit de la referendumul pe care l-a făcut sindicalistul Nelu Roşca la cariera Roşiuţa. Ruşeţ a criticat demersul sindicalistului. „Acest subiect l-am închis de două săptămâni, nu ştiu de ce mai face domnul Roşca referendum. Repet, am închis acest subiect de două săptămâni, nici n-a fost, dacă vreţi, intrat în dezbatere, noi n-am avut nicio întâlnire cu sindicatele. A fost, desigur, o discuţie, o analiză pe care doream să o avem al nivel subunităţilor şi, sigur, am închis acest subiect. Nu ştiu de ce face domnul Roşca acest referendum sau ce face, probabil nu are activitate acolo şi atunci trebuie să-şi găsească”, a declarat Ion Ruşeţ.

Roşca: Să nu-şi facă griji că n-am eu activitate

Liderul sindical Nelu Roşca a spus despre Ruşeţ că a rămas cu apucături „de mare sindicalist” şi i-a transmis să-şi vadă de treabă. „Dânsul abia s-a trezit, nu mai are atribuţii la sindicate, iar ce hotărăsc eu cu membrii mei de sindicat în organizaţia sindicală este treaba noastră care pe dânsul nu-l priveşte, asta îi transmit. Se trezeşte, aşa, mai are apucături de mare sindicalist. Nu mai e la sindicate. Iar dacă mai are ceva, mai are pe zona de Rovinari, nu pe Motru. Dânsul n-a ştiut niciodată să cunoască opţiunile salariaţilor în scris, pe care să le transforme în mandat. El era marele conducător probabil şi din cauza asta spune că îmi omor timpul cu aşa ceva. Activitate este în totdeauna, dacă ai 1000 de membri ai şi 1000 de probleme. Totdeauna este de lucru ca să rezolvi câte ceva. Aşa că să nu-şi facă griji dânsul că n-am eu activitate şi că dânsul o avea prea multă.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: