Roşca: Unii sindicalişti au grijă de sentimentele lui Ciurel

Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, îi atacă dur pe colegii sindicalişti care au răspuns prompt la chemarea lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia. Roşca spune că liderii din biroul lui Ciurel sunt cei care îi apară interesele managerului şi că sunt folosiţi pentru manipularea minerilor şi energeticienilor. Şi directorul de departament din CE Oltenia, Ion Ruşeţ, i-a etichetat pe cei care stau la dispoziţia lui Ciurel: lideri care nu se manifestă dur la şedinţele de negociere. 

La şedinţa la care se referă Roşca au fost prezenţi Gabriel Căldăruşe, Gabriel Bălăceanu, Jan Popescu, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Aurel Nanu Mic, Marcel Dobrogeanu şi alţii cu sindicate mai mici. După întâlnirea cu ei, compania a trimis un comunicat de presă prin care anunţa că s-a decis să se dea fiecărui salariat două tichete a câte cinci tone de cărbune. După reproşurile din cariere şi termocentrale, liderii au susţinut că nu s-a stabilit nimic, alţii fiind chiar ruşinaţi că au fost puşi pe lista liderilor lui Ciurel. „Au fost pentru a-i convinge şi a gira ceea ce doreşte să obţină managerul general. Aceşti lideri au grijă de sentimentele şi de liniştea domnului manager general Ciurel, ca să-şi atingă obiectivele persoanele, nu ale salariaţilor. Aceşti lideri nu au nimic de-a face cu mişcarea sindicală. Sindicalist înseamnă să aperi drepturile salariaţilor, ei nu fac aşa ceva. Ei dau în mass-media ce vrea să facă managerul general. Tot timpul au fost folosiţi pentru manipulare, inclusiv constituirea lor“, a declarat Nelu Roşca.

Ion Ruşeţ, director de departament la CE Oltenia, a intervenit prin telefon la emisiunea de la Tele 3, unde era invitat Roşca, şi a declarat că directorul general i-a chemat la el pe liderii care nu s-au manifestat dur în şedinţe. „Directorul general a vrut să aibă o consultare cu liderii care nu s-au manifestat dur în şedinţa de vineri. Pentru că mi se pare normal ca atunci când lucrurile degenerează să încerci consultări pe etape“, a menţionat Ruşeţ. „Au fost chemaţi la ordin, pentru a le preda ceea ce trebuia să se întâmple la comisia mixtă, ca să nu se contrazică între ei. Pentru că aşa se întâmplă“, a replicat Roşca.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: