Roşia Montană, miza blatului dintre Ponta şi Condescu

Premierul Victor Ponta i-a cerut preşedintelui FNME, Marin Condescu, să susţină proiectul Roşia Montană. Surse din PSD susţin că, în schimb, liderul sindical va avea linişte din partea actualei conduceri a CE Oltenia, care încearcă de luni bune să îl lase fără funcţii, sedii, bani, influenţă şi clubul de fotbal.

Condescu a şi făcut un prim gest, în sensul în care Federaţia Naţională Mine Energie şi-a exprimat sprijinul pentru proiectul Roşia Montană. Ponta aşteaptă mult mai mult de la Condescu şi anume să îşi folosească influenţa pentru a convinge parlamentari din mai multe partide să susţină în parlament acest proiect. De altfel, poate nu întâmplător, în comisia parlamentară formată ieri, se regăsesc doi parlamentari de Gorj apropiaţi liderului sindical, Dian Popescu de la PNL şi Toni Greblă de la PSD, dar şi deputata minorităţilor, Oana Manolescu, aleasă mandate la rând cu sprijinul sindicatelor miniere din Vâlcea.

Liniştea lui Marin Condescu la FNME şi la Pandurii nu va fi de lungă durată, ştiut fiind faptul că politicienii se ţin de cuvânt doar până când se văd cu sacii în căruţă. De altfel, sunt surse care spun că lui Ciurel i s-a cerut să îl lase o vreme în pace pe Condescu, nu de tot.

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi locotenentul său Ion Răuţ au lansat însă public o serie de ameninţări, că până la 1 octombrie vor evacua sindicatele din sediul central din Târgu Jiu, că nu vor vira cotizaţiile în cont decât în măsura în care fiecare salariat va cere acest lucru, etc. Este momentul în care Laurenţiu Ciurel va demonstra dacă este un manager politic sau unul privat, că profesionist încă nu a demonstrat. În ceea ce îl priveşte pe Răuţ, sursele noastre susţin că premierului i s-a explicat că acesta a fost promovat pentru a face „lucrurile murdare” în companie, fapt pe deplin înţeles de Victor Ponta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: