Rotaru nu mai susţine parteneriatul între persoane de acelaşi sex

Iniţiativa legislativă a deputatului independent Remus Cernea care prevede reglementarea oficială a relaţiilor între persoanele de acelaşi sex a fost semnată şi de către deputatul de Gorj Răzvan Rotaru. Cernea propune un parteneriat civil care să se încheie la notar, între două persoane care au minimum 18 ani. De când a trecut în barca Partidului Conservator, Rotaru spune că nu mai este de acord cu acest proiect.  

Reporter: Sunteţi unul dintre deputaţii care au semnat pentru proiectul iniţiat de Remus Cernea, ce prevede căsătoria între persoane de acelaşi sex...

Răzvan Rotaru: Da. Am fost de acord când am fost în alt grup. Când am trecut la PC mi-am reconsiderat poziţia. Eram într-un grup independent, nu era chiar PP-DD, eram chiar pe plecare. Când am fost de acord, era o chestie interesantă, nu era vorba de căsătorie, era un parteneriat, era vorba de moştenire, să laşi prin testament, să fie totul legal. Să zicem că eram de acord parţial.

Rep.: Colegii d-vostră din PP-DD erau de acord cu acest proiect?

R.R.: Unii dintre ei, nu toţi, cei care au semnat. Avea nevoie de un număr de semnături şi trebuia să treacă, că nu ţi-l primeşte aşa. M-a influenţat şi gândirea partidului.

Rep.: Sunteţi de acord cu astfel de căsătorii? Cunoaşteţi astfel de cupluri? 

R.R.: Nu sunt de acord. Nu mi se pare normal, e contra firii omeneşti şi nu cunosc astfel de cupluri. Din punctul meu de vedere, acestea sunt persoane bolnave. Şi o persoană bolnavă unde o duci? O duci la spital, la sanatorii.

Rep.: Vă înţelegi bine cu domnul deputat Remus Cernea?

R.R.: Da, ne înţelegem, suntem colegi. E un om perfect normal, nu e cum credeţi dumneavoastră.

Rep.: Credeţi că va fi adoptat până la urmă acest proiect?

R.R.: Eu zic că nu. N-are susţinere. Nu-l vrea nimeni, dar dacă vrem să fim o ţară occidentală ar trebui să luăm şi ce e bun dincolo şi ce e rău, nu trebuie să ne facem că nu există aşa ceva, să ascundem gunoiul sub preş.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: