Rotaru: Se strâng semnături pentru un nou congres în PSD

Marian Rotaru susţine că-n Partidul Social-Democrat circulă un tabel pentru strângerea de semnături pentru organizarea unui congres extraordinar. Hârtia ar fi ajuns şi pe masa primarului din Leleşti. Vicepreşedintele PSD Gorj a spus, la Interviurile Infinit FM, că cineva trebuie să-şi asume răspunderea pentru pierderea celei de-a doua funcţii în stat, după excluderea lui Mircea Geoană. Marian Rotaru spune că nu ştie cine coordonează acţiunea de strângere de semnături pentru organizarea unui congres extraordinar în PSD, dar vorbeşte despre nemulţumiţii din tabăra social-democrată. Nu  mai vrea ca Ion Iliescu să aibă o influenţă atât de mare în partid.

Cum rezolvaţi această criză din partid-

Ştiu că în perioada aceasta se urmăreşte un congres prin care oamenii să-şi spună punctul de vedere. Se fac nişte scrisori deschis,e cu semnătură, pentru a găsi o soluţie şi să vedem dacă ce s-a făcut s-a făcut bine.

Sunteţi singurul care vorbeşte despre congres…

Dar despre ce să vorbim. Nu au curaj. Mi se pare normal, atunci când îţi asumi o răspundere şi pierzi a doua funcţie în stat. Oamenilor PDL nu le vine să creadă ce pleaşcă a căzut pe capul lor. Chiar pe domnul Blaga l-am auzit la televizor. Domne sunt preşedintele Senatului, dar nu ştiu cum am ajuns acolo. Noi spunem că nu ne mai trebuie această funcţie. Nu ştiai atunci când l-ai pus pe Geoană preşedinte nu era capabil-

Se strâng semnături?

Aşa am înţeles că se strâng semnături, se fac tabele cu cei care vor să se facă congres. Până la urmă eu nu ştiu ce se va întâmpla, îmi văd de treaba mea.

Cine coordonează activitatea?

Nu ştiu cine coordonează.  Cei care sunt nemulţumiţi în partid de aceste jigniri care se aduc din toate partidele, s-a luat atitudine, vrem să facem congres, să-şi spună toţi punctul de vedere, nu să înceapă Iliescu pe la jumătate, când se trezeşte din somn, să continue şi după şedinţă tot dumnealui. Îi mulţumim pentru ce-a făcut bun, pentru restul uităm şi ştergem, dar să ne lase şi pe noi să conducem, că la 85 de ani…

Vreţi să-l daţi jos pe Victor Ponta?

Nu să-l dăm jos pe Ponta, ci să punem iar oameni capabili şi să revenim la gânduri mai bune şi să nu ne ia pe noi, vicepreşedinţi de umplutură.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: