Rotaru: Voi mai trece prin Staţiunea Săcelu doar ca turist

Nicolae Rotaru, fostul director al Bazei de Tratament Săcelu, şi-a încetat raporturile de muncă începând de luni. Acesta a primit o decizie din partea administraţiei Complexului Energetic Oltenia prin care i s-a comunicat că nu i-a mai fost prelungită detaşarea în funcţia de şef al Centrului de Recuperare şi Perfecţionare a Forţei de Muncă Săcelu. Rotaru spune că nu intenţiona să-şi prelungească detaşarea întrucât nu voia să fie părtaş la dezastrul care va avea loc în staţiune, în acest an. Fostul directorul intenţionează să se pensioneze pe caz de boală, după ce în ultima perioadă a suferit mai multe intervenţii chirurgicale.

Rep.: Aţi fost demis din funcţia de director al Bazei de Tratament Săcelu. Cine a v-a luat locul?

N.R.: Nu ştiu şi nici nu mă interesează nimic în legătură cu Baza de Tratament Săcelu, nici ca veste şi nici ca zonă. Voi mai trece prin Staţiunea Săcelu doar ca turist. A trece ca turist şi a indica ce este de făcut e mult mai uşor decât dacă deţii o funcţie de conducere. În turism e foarte greu de lucrat. Turismul e mai greu ca mineritul, sunt multe controale şi foarte mult stres.

Rep.: Când v-au încetat raporturile de muncă?

N.R.: Mi-am încetat serviciul începând de luni. Cei de la Minprest mi-au trimis o decizie, cu data de 23 martie, prin care m-au anunţat că nu mi s-a mai prelungit activitatea de şef al Centrului de Recuperare şi Perfecţionare a Forţei de Muncă Săcelu. Din anul 2008, am fost detaşat de la Minprest la Săcelu. La un interval de şase luni sau un an mi se prelungea detaşarea. Luni, a fost ultima zi de serviciu pentru că am mai avut de rezolvat nişte probleme.

Rep.: Domnul Ciurel a dispus controale la instituţia pe care o conduceaţi. Aţi fost găsit în neregulă?

N.R.: Într-adevăr, au venit nişte comisii pe compartimentul economico-financiar şi audit. Au fost depistate anumite nereguli. A fost făcut un raport şi ni s-au dat anumite sarcini de rezolvat până pe data de 25 martie. Eu mi-am rezolvat sarcinile mele şi mai rămâne ca şi celelalte compartimente din cadrul Diviziei Miniere să-şi rezolve problemele. Dacă munceşti este normal să mai şi greşeşti.

Rep.: Se pune problema să fie întocmit vreun dosar penal.

N.R.: Sub nici o formă. Dacă n-am furat în 39 de ani de activitate, n-am furat nici acum la sfârşitul carierei. Am colaborat foarte bine atât cu primarul Jurebie, cât şi cu agenţii economici din zonă, cu patronii de pensiuni de trei stele. Am făcut tot ceea ce am putut pentru Baza de Tratament Săcelu. În cinci ani de zile nu m-am făcut niciodată de râs, în ciuda crizei financiare din ultima perioadă. Poate a fost mai mare criză sufletească din partea celor care au condus şi conduc Divizia Minieră, mineritul. 

Rep.: De drept, când vă expira detaşarea?

N.R.: În mod normal, detaşarea îmi înceta la începutul lunii aprilie, însă nu ceream să-mi fie prelungită din cauză că intenţionez să-mi văd mai mult de sănătate şi vroiam să las locul celor mai tineri. Mă voi pensiona pe caz de boală, date fiind intervenţiile chirurgicale suferite în ultima perioadă. În plus, nu doream să fiu părtaş la dezastrul de la Săcelu. Începând cu anul acesta, va deveni o zonă moartă.    

Rep.: Din ce cauză va deveni Staţiunea Săcelu o zonă moartă?

N.R.: Au rămas neterminate nişte lucrări, iar cel care va veni în locul meu va avea mult de furcă. Lucrări s-au sistat din data de 14 februarie, iar responsabilă de acest lucru este Divizia Minieră. Noi doar supravegheam lucrările. Am făcut demersuri pentru ca acestea să fie reluate, dar nu s-a făcut nimic în acest sens. Vine luna aprilie, lucrările sunt neterminate, iar pe 15 mai ar trebui să se deschidă sezonul estival la Săcelu. Timpul este foarte scurt pentru a se mai putea face prea multe lucruri.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: