Rotaru: Vrem APIA şi Direcţia Agricolă în două săptămâni

Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti, ameninţă că va refuza oferta de a-i conduce pe conservatorii gorjeni în condiţiile în care PC Gorj nu va primi şefia a două instituţii deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii. Este vorba despre Direcţia Agricolă şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ai căror directori sunt puşi de PSD. Rotaru spune că cei directori îşi pot păstra funcţiile în condiţiile în care vor trece la Partidul Conservator.

Rep.: Aţi perfectat înscrierea dumneavoastră în Partidul Conservator?

M.R.: Încă nu, rămâne să văd dacă vor fi concretizate discuţiile purtate cu liderii PC de la nivel central. Voi renunţa la colaborarea cu PC dacă în cel mult două săptămâni nu se vor găsi soluţii pentru a lua de la PSD posturile de directori de la APIA şi Direcţia Agricolă, instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii. Nu este neapărat nevoie să schimbe oamenii din funcţiile de conducere, însă aceştia pot trece la PC ca să rămână pe post.

Rep.: De ce aţi dat un termen de doar două săptămâni?

M.R.: Nu pot aştepta mai mult pentru că nu voi putea să organizez campania electorală pentru europarlamentare. Dacă PC va primi cele două instituţii deconcentrate trec la treabă, dacă nu, nu, voi rămâne în continuare independent. Trebuie să ai cel puţin doi directori pe care să te bazezi. Gorjul este singurul judeţ din ţară în care Partidul Conservator nu are nici o instituţie deconcentrată. Indiferent de situaţie, satisfacţia mea este acea că domnul Voiculescu şi cei de la Bucureşti au apreciat activitatea mea şi mi-au oferit funcţia de conducere. Eu nu ţin neapărat să fiu preşedintele partidului pentru că Marius Borcan îmi este prieten şi m-ar bucura să facem echipă împreună.

Rep.: Dacă vi s-ar propune v-aţi mai întoarce în PSD?

M.R.: Nu m-aş mai întoarce din cauza unora dintre cei care sunt acum la conducerea partidului, dar m-aş întoarce pentru majoritatea colegilor mei. Eu am fost ales vicepreşedinte de către oamenii din judeţ, nu de către cei care m-au dat afară. În plus, eu niciodată nu am mers prin sală cu bileţele pentru ca oamenii să mă aleagă, aşa cum au făcut alţii. Nu mi-am gândit ca după 15 ani de muncă pentru PSD să fiu alungat din partid pentru că mi-am spus punctul de vedere. Aş fi vrut ca atunci să nu fi avut dreptate, iar acum să-mi pară rău, însă nu s-a întâmplat asta.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: