Rudic: Echipa a avut un minus la pregătirea fizică

Echipa de handbal Energia Târgu Jiu întâlneşte sâmbătă, pe teren propriu, Steaua Bucureşti. Gorjenii ţintesc victoria pentru a mai spera la calificarea în play-off. Bozo Rudic, noul antrenor al Energiei, crede că, în ciuda locului ocupat de formația roș-albastră în clasament, elevii săi sunt obligaţi să câştige partida. 

Partida cu Steaua va fi urmărită de pe banca tehnică de Bozo Rudic. El speră că echipa va avea mulţi suporteri. “Steaua e pe locul 3, dar trebuie să câştigăm pentru că nu avem nicio scuză. Jucăm acasă şi sperăm să vină lumea la sală, să ne susţină, să ne împingă de la spate un pic“, a declarat  Bozo Rudic, antrenorul principal al Energia.

Noul antrenor a antrenat şi Steaua, echipa pe care o va înfrunta sâmbătă, dar din vechea formaţie a mai rămas un singur jucător. “Eu am antrenat Steaua acum 6-7 ani, acum mai e acolo un singur jucător care era şi atunci, Georgescu, restul sunt jucători noi. Nu, Steaua nu este o echipă de care să ne temem. Totul depinde de noi”.

Următoarele etape din Liga Naţională pot fi decisive pentru Energia în privinţa calificării în play-off. De acest aspect este convins şi Bozo Rudic, care vrea punctaj maxim până la întreruperea campionatului. După partida cu Steaua, Energia va juca în deplasare la Timişoara şi apoi pe teren propriu cu CSM Ploiești. Campionatul se va întrerupe apoi pentru acţiunile echipei naţionale. După o săptămână de antrenamente, Bozo Rudic a tras câteva concluzii despre noua sa echipă. Tehnicianul sârb este convins că Energia va arăta altfel în următoarea perioadă. “Au fost 3-4 zile grele pentru ei, au văzut ce vreau de la ei, am lucrat mai mult fizic, fără minge, dar au răspuns foarte bine. Sunt convins că se va vedea o schimbare în jocul echipei. Eu cred că echipa a avut un minus la pregătirea fizică. (...) Nu ştiu ce s-a făcut înainte, dar acum fiecare ştie ce are de făcut. Nu accept ca cineva să joace pentru ca el să iasă în evidenţă. Trebuie să facem un grup care câştigă împreună şi care pierde împreună”, a explicat tehnicianul.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: