Ruşeţ: Am extins perioada de primire a cererilor pentru Săcelu

Primii 70 de mineri şi energeticieni care beneficiază de bilet de tratament în staţiunea Săcelu vor începe sejurul din data de 6 iunie. Administraţia a extins perioada de primire a cererilor de la salariaţi pentru un voucher de vacanţă până în data de 15 iunie, la cererea sindicatelor. Tot la solicitarea acestora, în situaţia în care vor rămâne bilete nedistribuite, vor fi atribuite soţiilor sau soţilor angajaţilor, a spus Ion Ruşeţ, director în cadrul companiei.

Staţiunea Săcelu şi-a deschis porţile încă de sâmbătă, 30 mai. Primii mineri şi energeticieni care se vor trata aici sunt aşteptaţi însă abia sâmbăta aceasta. Peste 20 de salariaţi de la Minprest vor fi detaşaţi la Săcelu, odată cu sosirea angajaţilor CE Oltenia în staţiune. Administraţia a anunţat că astăzi, 2 iunie, va face o situaţie cu personalul care a solicitat bilete pentru Săcelu. Cert este că baza de tratament de aici nu dispune decât de 140 de locuri, aşa că în primă fază vor veni doar 70 de mineri şi energeticieni şi alţi 70 o săptămână mai târziu. Sejurul acestora va fi de 7 zile, şi nu de 10, după ce administraţia şi sindicatele au convenit reducerea perioadei pentru ca mai mulţi angajaţi să beneficieze de această facilitate, mai ales că în altă staţiune conducerea CE Oltenia nu mai plăteşte sejurul. Valoarea unui bilet de este de circa 1200 de lei, sumă suportată integral de companie, iar salariatul plăteşte 16% impozit din valoarea voucherului de vacanţă. În costul biletului sunt incluse şi trei mese pe zi. “Vor face proceduri, vor fi consultaţi de medic care vor. Care nu, vor sta la băile reci, la bazine. Vor putea servi un suc, o bere rece la restaurantul nostru. Cantina este funcţională, au asigurată şi masa de trei ori pe zi. Este al doilea an de funcţionare. Este după ultimele standarde, dotată corespunzător”, a declarat Ştefan Cherciu, directorul Bazei de tratament Săcelu.

Biletele nedistribuite, acordate soţilor sau soţiilor angajaţilor

Administraţia CE Oltenia, prin directorul Ion Ruşeţ, anunţă o prelungire a perioadei de primire a cererilor pentru Săcelu. Mai mult, şeful Departamentului Relaţii cu comunitatea spune că biletele nedistribuite ar putea ajunge la membrii familiilor angajaţilor. “Data de 15 iunie este dată de final şi după această dată, dacă nu se acoperă, pentru că fiecare subunitate a avut un număr de bilete repartizate, se redistribuie la celelalte unităţi. Au venit colegii de la sindicate şi au zis că sunt în şomaj tehnic până în data de 8 şi să le mai dăm o săptămână să completeze toate locurile. A mai fost o propunere de la sindicate care se va analiza tot după data de 15 iunie, aceea că în limita locurilor disponibile să se aloce bilete pentru soţ sau soţie”, a precizat Ion Ruşeţ.

TARIFE

Conducerea staţiunii a anunţat că va modifica din această săptămână tarifele pentru accesul la bazine. Adulţii vor plăti 8 lei de luni până vineri şi 10 lei în weekend şi sărbătorile legale. Pensionarii vor plăti 7 lei şi 5 lei copiii sub 14 ani.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: