Ruşeţ, contestat de colegii de sindicat! Ce va face în septembrie?

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a confirmat faptul că la şedinţa de sâmbătă a Consiliului de Coordonare, care a avut loc la Motru, a fost subiect de discuţie. Ruşeţ a dorit însă să menţioneze că preşedintele FNME Marin Condescu nu i-a făcut reproşuri şi că nu a fost nici un schimb de replici între ei. Dar, interesant este că ieri Ruşeţ nu a participat la şedinţa cu administraţia, deşi făcea parte din delegaţie.

La şedinţa Consiliului de Coordonare la care au participat circa 160 de sindicalişti, un subiect important a fost tensiunea din interiorul FNME. Dar, se pare că toate s-au spart în capul lui Ion Ruşeţ. Acesta a fost acuzat de sindicalistul Vasile Geamănu, de la Jilţ, că nu vorbeşte aceeaşi limbă cu ceilalţi lideri. Ruşeţ a spus însă că nu a fost apostrofat de Marin Condescu, dar a mai spus că în septembrie se va tranşa situaţia. „A fost într-adevăr o discuţie, dar nu am fost apostrofat de Marin Condescu. Marin Condescu nu mi-a făcut reproşuri şi nici nu a fost un schimb de replici. Dar confirm că mi s-au adus reproşuri de acest gen, de fapt de la o singură persoană din sală. Eu am spus că dacă nu vom fi solidari, la următorul consiliu din septembrie voi avea o acţiune personală care să încheie aceste discuţii“, a declarat Ruşeţ.

Surse din interior mai spun că Ion Ruşeţ este supărat că a fost acuzat de faptul că mandatul său de senator PDL este motivul pentru care starea conflictuală cu administraţia persistă.  

CONTRADICŢII

Pe de altă parte, Ruşeţ nu este singurul care face declaraţii dezavantajoase pentru mişcarea sindicale. Dacă el a făcut public faptul că o sută de membri au plecat de la FNME, un alt lider, Marin Golea, şi-a schimbat opinia despre Laurenţiu Ciurel în doar o săptămână. Luni voia să protesteze împotriva lui, iar vineri voia să protesteze pentru a-l ajuta.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: