Ruşeţ: Depunerea mandatului poate genera congres extraordinar

Ion Ruşeţ, adjunctul lui Condescu la FNME, refuză să dea un răspuns clar cu privire la intenţia de a candida la şefia Federaţiei, în cazul unui congres extraordinar. Condescu poate rămâne preşedinte până în 2015, dar înainte de a pleca la Tel Aviv a dat o declaraţie în presă cum că nu va mai candida la viitorul congres, indiferent dacă va fi unul extraordinar anul acesta sau ordinar.

Reporter: Veţi candida la preşedinţia Federaţiei Mine - Energie, în cazul retragerii lui Marin Condescu?

Ion Ruşeţ: Nu a fost o discuţie pe această temă în Colegiul Director. Nici măcar la nivel de probabilitate. Sunt proceduri interne ale FNME. Sigur, anunţul domnului preşedinte a fost unul surprinzător. Sunt etape care trebuie parcurse. Noi discutăm despre un congres ordinar în 2015, dacă va fi un congres extraordinar anul acesta sau anul viitor, vom discuta în perioada premergătoare.

Rep.: Aţi lua în calcul o candidatură?

I.R.: Eu am fost extrem de atent la declaraţiile unor colegi, care vorbesc de necesitatea plecării întregului Birou Executiv, nu a preşedintelui Marin Condescu. Biroul Executiv mă include şi pe mine. Trebuie să îmi fac o evaluare personală, să vedem dacă este posibilă o eventuală candidatură. Este o abordare a unor lideri de mari sindicate care transmit oamenilor că Biroul Executiv este de vină că nu s-a respectat Contractul Colectiv de Muncă. Dacă sunt mai multe voci în această direcţie, înseamnă că suntem cu toţii în aceeaşi oală, începând cu preşedintele Condescu şi până la trezorierul Etăgan. Suntem şapte oameni în birou.

Rep.: V-a surprins anunţul lui Marin Condescu privind intenţia de a nu mai candida la viitorul congres, fie că va fi unul ordinar în 2015, fie extraordinar în acest an?

I.R.: Vă confirm că în Colegiul Director de luni, care s-a ţinut în formulă restrânsă, în sensul că au participat doar reprezentanţii sindicali din zona Oltenie, nu s-a pus problema ca preşedintele Condescu sau altcineva să-şi depună mandatul. Ce a spus a doua zi în presă a fost un punct de vedere personal şi din punctul meu de vedere surprinzător.

Rep.: Credeţi că a fost un anunţ serios?

I.R.: Domnul Condescu este în măsură să aducă toate clarificările necesare. A făcut anunţul înainte de a pleca (n.r.: la Tel Aviv, unde joacă Pandurii) şi nu am discutat pe marginea acestui subiect. Nu ştiu dacă este o declaraţie serioasă, va trebui să-l întrebaţi pe domnul Condescu. Chiar dacă aş avea o opinie, nu se cade să o dau publicităţii acum. Este o declaraţie a unui preşedinte care este şi el om, priveşte persoana lui. Nu a adus nicio critică nimănui.

 Rep.: Credeţi că va avea loc un congres extraordinar în acest an?

I.R.: Depunerea mandatului de către preşedinte poate genera un congres extraordinar. Dacă vom avea un congres ordinar, vom vedea ce este până în 2015, dacă va fi un congres extraordinar, dacă delegaţii vor lua în discuţie anumite modificări ale statutului, vom discuta atunci când va fi cazul.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: