Ruşeţ despre Marciuc: Suntem în bărci diferite!

Directorul din CE Oltenia Ion Ruşeţ şi sindicalistul Adrian Marciuc sunt din nou la cuţite. Între cei doi s-au iscat discuţii aprinse la ultima şedinţă pe seama optimizării transportului în unităţi, Marciuc arătându-se nemulţumit că Ruşeţ a chemat la consultări şi sindicatele mărunte din companie, cu acest prilej cerându-i chiar demisia şefului Departamentului Relaţii cu Comunitatea.

Ion Ruşeţ spune că a chemat la discuţii şi sindicatele mici pentru a lua o decizie de comun acord în privinţa necesităţilor privind mijloacele de transport pentru mineri şi energeticieni. Directorul CE Oltenia a spus că este normal ca în cadrul unor astfel de comisii să existe divergenţe de opinii. „În comisie mai sunt discuţii aprinse. Eu o iau ca o discuţie de comisie. Nu toată lumea poate fi mulţumită. Suntem, până la urmă, în bărci diferite. Dânsului nu-i convin aceste lucruri legate de transport, de reorganizare, dar nici aspectul legat de faptul că eu am încercat, şi cred că am reuşit, la nivelul zonelor unde merg cu membrii comisiei centrale să chem la dialog toate organizaţiile sindicale. Acest lucru nu convine unora, adică eu vreau ca sindicatele, când discutăm despre problemele oamenilor, să stea toate la masă. Că au ele probleme ideologice între ele sau de altă natură, e treaba lor, să şi le rezolve, dar nu atunci când discutăm despre aspecte generale”.

Ruşeţ a mai spus că nu înţelege supărarea prim-vicepreşedintelui Federaţiei „Univers” Marciuc, pentru că are reprezentanţi în comisiile de dialog. „Are reprezentanţi în comisie şi are şi la nivel central şi la nivelul zonei chiar în toate subunităţile unde are dânsul activitate. Dânsul a reclamat că am invitat şi alţi lideri cu sindicate mai mici din zonă. Asta n-am înţeles-o de ce a făcut-o, dar a făcut-o. Este problema dânsului, să şi-o rezolve. Adică în sensul să-i convingă pe oameni să vină în Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni. Asta e problema”, a declarat Ion Ruşeţ. 

Adrian Mariciuc nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la acest subiect.

Sindicatele mici, îl susţin pe Ruşeţ

Nicu Bunoiaca, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, afiliat la Federaţia „Univers” condusă de Marciuc, a spus că liderul lor ar trebui să vorbească în nume propriu şi nu în numele federaţiei. „De multe ori critic administraţia când face greşeli, dar acum nu cred că a greşit. Nu am nimic cu Ruşeţ, de multe ori l-am blamat, l-am făcut şi virus şi în toate felurile când a greşit. Dar acum nu pot să spun că la optimizarea transportului a greşit. Ne-a întrebat, i-am spus că oamenii vin pe jos 7 km, a înţeles, bagă microbuz. Domnul Marciuc toată ziua se plimbă după directori pe acolo, ce o vrea de la dânşii nu ştiu. Dar n-am văzut că vine cu ceva concret. N-a făcut şi el o adresă în care să fi cerut ceva şi el la CE Oltenia”, a comentat Bunoaica.   

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: