Ruşeţ, despre problemele cu legea de la Olservmin şi Motru

Liderul sindical Ion Ruşeţ a comentat, într-o emisiune la un post local de televiziune, ultimele probleme, cu legea, unde apar şi nume de sindicalişti. Ruşeţ a menţionat că nu este implicat în aceste probleme şi că, după părerea sa, responsabilii ar trebui să dea explicaţii opiniei publice.

Prezent la o emisiune la TV Sud, Ion Ruşeţ a declarat că nu are nicio treabă cu Olservmin. Acum o săptămână poliţiştii au ridicat documente de la Olservmin, care au, se pare, legătură cu vânzarea Minei de la Băiţa, din Bihor. „Din martie 2004 nu mai am tangenţă cu Olservmin. Nu aş putea să mă pronunţ asupra unui aspect care nu este public. De ce nu este public? Prin intermediul mass-media, deci nu prin intermediul unui coleg sindicalist sau structurii sindicale, am luat act de faptul că poliţiştii au ridicat o serie de documente. Am avut o singură discuţie, relativ scurtă, cu domnul Etăgan, care nu mi-a dat prea multe detalii“, a declarat Ruşeţ.

Şi dacă tot venise vorba, sindicalistul a dorit să clarifice câteva lucruri. „În perioada 2006-2008 m-am ocupat de Sind Jilţ şi pot să vă asigur că la Sind Jilţ nu au fost şi nu sunt probleme. (...) Vă garantez un lucru. În 10 ani de existenţă, Sind Jilţ nu a avut nici un contract de cesiune. În zona mea de influenţă, de reprezentare, nu s-au întâmplat aceste lucruri şi cred că şi colegii mei din USMO, administratori au respectat legea şi au lucrat în interesul firmei“, a declarat Ruşeţ.

Acuzaţii de lipsă de transparenţă

Pe final, Ruşeţ are un sfat pentru colegii săi. „Nu pot să comentez o situaţie în care se află alţi colegi de ai mei.  Eu dacă aş fi administrator la această firmă şi ar fi probleme aş ieşi cu declaraţii publice pe această temă. Eu aş face acest lucru“, a adăugat Ruşeţ, numind câteva persoane. „Ureche, Pârvulescu, Golea, Etăgan, domnul Moşilă care e director“.

A fost abordat şi subiectul Casei de Cultură din Motru. Acesta a declarat că nu are foarte multe informaţii legate de acest caz, însă a povestit că sindicatele din Motru nu s-au înţeles niciodată, iar clădirea a fost gestionată doar de cei de la subteran. „Unii s-au lăsat, alţii s-au implicat prea mult prea mult. Neavând un control, colegii de la subteran au administrat Casa de Cultură. (...) FNME se delimitează de aceşti colegi ai noştri“. Acesta a oferit însă şi o informaţie importantă. Fondatorii Asociaţiei Casa de Cultură Motru sunt „Un expert contabil, fiul său, secretara de la Departamentul Zonal Motru şi domnişoara Fluerătoru (n.red- fiica lui Cristea Fluerătoru).

Concluzia? „Mişcarea sindicală trebuie sau va trebui să fie reformată“, a declarat Ion Ruşeţ. 

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: