Ruşeţ îl face pe Manţog „adversar politic al PDL”

Preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ a lansat ieri un atac la adresa lui Ionel Manţog, despre care a spus că se reorientează politic pentru că nu mai poate fi preşedinte la PDL. „Este o idee mică”, i-a replicat Manţog. Ruşeţ susţine că a trimis şi o scrisoare „la Bucureşti”, în care i-a informat pe liderii PDL că Ionel Manţog va fi sondat pentru Consiliul Judeţean „ca adversar politic al PDL şi al USL”. Atacul lui Ruşeţ a venit în contextul în care s-au intensificat speculaţiile potrivit cărora Ionel Manţog va trece la UNPR. „Este surprinzător că sunt primul om despre care Ruşeţ spune public că îi este adversar politic, nu am auzit să spună asta despre Ponta, Cârciumaru sau altcineva de la USL“, a spus Manţog.

Preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ a comentat ieri la Radio Infinit zvonurile potrivit cărora Ionel Manţog va pleca la UNPR. Ruşeţ a spus că are de ceva timp informaţii în acest sens, pe care chiar le-a prezentat liderilor de la Bucureşti: „Aşa aveam şi eu informaţiile, că domnul Ionel Manţog va părăsi PDL şi va trece la UNPR. Chiar aveam informaţia că va fi preşedinte interimar la UNPR, nu ştiu de ce nu s-a întâmplat aşa. Chiar am făcut această afirmaţie în şedinţa BPJ de săptămâna trecută şi chiar în scrisoarea noastră către Bucureşti l-am trecut pe Ionel Manţog ca un posibil candidat al UNPR la Consiliul Judeţean. L-am trecut ca un posibil adversar şi al PDL, şi al USL”.

Ruşeţ a făcut aceste afirmaţii în contextul în care recunoaşte că Manţog nu şi-a manifestat în nici un fel dorinţa de a pleca din PDL: „Oficial domnul Manţog este încă membru PDL, nu a făcut nicio declaraţie nici publică, nici la partid cu privire la o eventuală plecare, nici nu a depus vreun document care să ateste că a părăsit partidul”.

Prea târziu pentru Manţog

Întrebat dacă va pleca la UNPR, Manţog a spus că deocamdată este membru PDL, autosuspendat din viaţa politică, şi că nu a luat o decizie dacă va reveni în politică: „Lucrez la un proiect legat de Gorj, dar care nu este în acest moment un proiect politic. Este adevărat că sunt foarte mulţi oameni, mulţi din PDL, care au muncit în partid dar nu se mai regăsesc, oameni cu care am lucrat şi care îmi cer să le dau un răspuns, dar nu le pot spune decât să mai aştepte câteva săptămâni”.

Atacul lui Ruşeţ a venit la o zi după ce Ionel Manţog a declarat tot la Radio Infinit că disponibilitatea lui de a rămâne la dispoziţia PDL începe să nu-şi mai aibă rostul: „Eu am ţinut foarte mult ca lumea să nu mă considere un traseist, un trădător, dar dacă partidul nu spune nici că are nevoie, nici că nu are, disponibilitatea mea începe să nu mai aibă rost”. Manţog a explicat ieri această afirmaţie: „Când am spus că disponibilitatea mea începe să nu mai aibă rost şi nu că începe să dispară, aşa cum greşit s-a vehiculat, m-am referit exact la faptul că pentru alegerile locale deja PDL este în întârziere şi implicarea mea nu ar mai avea efectele scontate”.

Interpretarea lui Ruşeţ a fost alta. Ruşeţ a dat de înţeles tot în intervenţia de la Radio Infinit că Manţog s-a reorientat politic pentru că vrea să fie preşedinte: „Poate îşi doreşte mai mult de la politică, dânsul a fost un om de forţă, de primă linie, cel puţin la nivelul zilei de astăzi este puţin probabil ca dânsul să fie la nivel de PDL preşedinte, astfel că se reorientează”. Manţog explică faptul că nu mai este de trei ani preşedinte şi cataloghează afirmaţia lui Ruşeţ ca fiind o idee mică: „Eu nu am participat  la alegerile pentru preşedinţia PDL Gorj din martie 2011, nu mai sunt preşedinte al PDL din vara anului 2008, aşa că ideea că voi trece la UNPR pentru că nu pot să obţin postul de preşedinte la PDL este o idee mică”.

Ruşeţ nu are ţinere de minte

Ionel Manţog s-a arătat deranjat de faptul că PDL l-a băgat în sondaje ca adversar politic, dar şi de afirmaţia lui Ruşeţ potrivit căreia a fost consultat în problemele organizatorice ale PDL. Iată varianta lui Ionel Manţog: „O lungă perioadă de timp, mai precis până prin decembrie 2011, nu am avut nici un fel de discuţie cu domnul Ruşeţ, nici politică, nici de altă natură. M-a căutat în decembrie şi am discutat câteva lucruri cu caracter personal. Mai apoi, pe la mijlocul lunii ianuarie, m-a căutat şi m-a întrebat dacă este adevărat că voi trece la UNPR şi i-am răspuns atunci că nu voi trece, dar că în perspectiva organizării alegerilor locale în luna iunie, este necesar ca PDL să clarifice ce doreşte de la mine, pentru că timpul este foarte scurt şi situaţia cu care partidul începe pregătirea alegerilor nu este dintre cele mai bune. Apoi, am avut într-adevăr o discuţie cu mai multe persoane legate de un proiect economic, politic şi social pentru judeţul Gorj, cu perspective de transformare a lui într-un proiect regional, în cadrul acestui proiect fiind discutată doar ca posibilitate ataşarea UNPR la acest proiect şi implicarea mea politică la UNPR”.

MINCIUNI

„Este o minciună afirmaţia că eu aş fi fost consultat de cineva din PDL pe anumite paliere de organizare a PDL Gorj. Este de asemenea o minciună că eu aş fi acceptat sau că aş fi ştiut că voi fi sondat ca şi posibil candidat din partea UNPR. Dimpotrivă, domnul Ruşeţ m-a întrebat dacă vreau să fiu sondat între candidaţii PDL pentru Consiliul Judeţean şi mi-am dat acordul cu precizarea că nu voi candida la CJ şi că sunt interesat doar cum va fi reflectată în sondaj neparticiparea mea la viaţa politică din ultima perioadă”, a precizat Manţog.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: