Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Muncă la negru într-un depozit de lemne

Trei persoane fără forme legale de angajare și una având contractul individual de muncă suspendat au fost depistate, săptămâna trecută, prestând activitate într-un depozit de prelucrare, manipulare și vânzare a lemnului din municipiul Târgu-Jiu.

Angajatorul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 80.000 de lei, la care s-a adăugat o alta în cuantum de 4.000 de lei, pentru nepurtarea echipamentului de protecție de către muncitori, fiind astfel încălcate normele de securitate și sănătate în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 10-24 august,162 de controale în domeniile sale de competență, în urma deficiențelor constatate fiind aplicate amenzi în sumă de 128.000 de lei și dispuse 143 de măsuri, obligatorii în sarcina angajatorilor verificați.

121 dintre controalele care au avut loc în intervalul amintit, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, au avut ca scop verificarea nivelului de implementare de către angajatori a măsurilor de prevenire și răspândire a noului Coronavirus.

”Prezența la muncă a unei persoane al cărei contract individual de muncă figurează în Registrul general de evidență a salariaților ca fiind suspendat este una dintre formele pe care le îmbracă munca nedeclarată, fiind sancționată de Legea 53/2003 cu amendă de 20.000 de lei, pentru fiecare salariat depistat în această situație. Singura modalitate prin care se pot evita sancțiuni în urma verificărilor inspectorilor de muncă este respectarea, de către angajatori, a perioadei de suspendare pe care au operat-o în Revisal”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: